Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Muž, ktorý mal na verejnosti strieľať sa podľa súdu nedopustil trestného činu
Zdielať na

Muž, ktorý mal na verejnosti strieľať sa podľa súdu nedopustil trestného činu

PREŠOV / Po viac ako dvoch rokoch rozhodol okresný súd v prípade mladého Prešovčana, ktorého obžalovali z nedovoleného ozbrojovania. Na verejnom priestranstve mal strieľať zo zbrane. Policajti ju zadržali a podrobili expertíze. Súd rozhodol, že mladý muž sa nedopustil trestného činu.

Mladý Prešovčan sa pred viac ako dvoma rokmi pochválil zbraňou na internete. Neskôr u neho policajti pri domovej prehliadke našli a zaistili dve zbrane, u ktorých bolo podozrenie, že boli upravené nezákonným spôsobom. Mladík krátko potom skončil pred súdom s obvinením z nedovoleného ozbrojovania. "Ja som so žiadnymi zbraňami nemanipuloval, žiadne strelivo som nemal k tým zbraniam, nemám ho odkiaľ mať," tvrdí obžalovaný.

Podľa záverov súdu sa obžalovaný muž nedopustil trestného činu, ostáva ale naďalej vo väzbe. Zo súdu ho odviedli v putách, pretože má na krku ďalšie trestné stíhanie. Jeho prípadom sa bude ešte po rozhodnutí súdu opätovne zaoberať polícia. "Sudca rozhodol tak, že skutok kvalifikovaný v obžalobe ako zločin nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami postúpil na prejednanie, pretože nejde o trestný čin s tým, že iný orgán by mohol skutok posúdiť ako priestupok," uviedla hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji Ivana Petrufová. "Vôbec nie som spokojný, mal byť úplne oslobodený," uviedol obhajca obžalovaného. 

Rozhodnutie súdu ešte nie je právoplatné. Mladého muža odviedli späť do policajnej cely. Aktuálne je vo väzbe, tiež pre nedovolené ozbrojovanie. Z neho ho obvinili opäť v septembri tohto roka po zásahu prešovských kriminalistov. Podľa polície to bol práve on, kto mal skupine cudzincov odpredať v Prešove nelegálne strelivo.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy