Oblačno
13°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Tragédia na Spiši: Vodička na ceste zrazila chodca. Všimla si ho príliš neskoro
Zdielať na

Tragédia na Spiši: Vodička na ceste zrazila chodca. Všimla si ho príliš neskoro

SPIŠSKÝ ŠTVRTOK / Počas dušičiek mali policajti akciu, pri ktorej upozorňovali chodcov na nosenie reflexných prvkov. Napriek tomu došlo v piatok v noci na Spiši k tragickej zrážke. Vodička si muža na ceste všimla, až keď bolo neskoro.

Vodička na kameru nechcela hovoriť. Šokovaná ale povedala, že rýchlo určite nešla, maximálne 80 km/h. Postavu na ceste si všimla až keď bolo neskoro. K nehode došlo približne 200 metrov za Spišským Štvrtkom v smere do Spišskej Novej Vsi. 

Aj muži idúči za ženou nám potvrdili že postavu na ceste nebolo vidieť. Úsek cesty nebol osvetlený. Rozbité kúsky auta a veci chodca boli na ceste porozhadzované na desiatkach metrov. Muža po zrážke odhodilo do priekopy. "Zrazený 57-ročný chodec po príchode záchranárov nejavil žiadne známky života. Posádka ho začala okamžite resuscitovať. Žiaľ, zachrániť sa ho nepodarilo," informuje Alena Krčová, hovorkyňa záchranárov. 

Okrem polície hľadá pravdu o tom, čo sa stalo, aj súdny znalec. Vyskytlo sa podozrenie že chodec mohol byť opitý. Chvíľu pred tým totiž dopravný servis upozorňoval na podguráženého neoznačeného chodca v úseku kde došlo k nehode. To ale zistí až nariadená pitva. Aj tento žiaľ tragický prípad dokazuje, aké je dôležité aby chodci idúci po ceste mimo obce mali na sebe reflexné prvky.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy