Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Smrteľná zrážka: Vodič vrazil do stáda 90 diviakov. Osem ich zomrelo
Zdielať na

Smrteľná zrážka: Vodič vrazil do stáda 90 diviakov. Osem ich zomrelo

Archívna reportáž

STOJICE / Jatky na ceste. Vodič bezstarostnou jazdou išiel po ceste, keď spozoroval na ceste neobvyklý tieň. Už o niekoľko sekúnd ľutoval, že nespomalil.

Udalosť, ktorej sa desí asi každý vodič. Stret s divou zverou na ceste. O obrovskom šťastí môže hovoriť muž zo susedného Česka. Vo večerných hodinách šoféroval smerom do obce Stojice, keď v tom spozoroval na ceste nezvyčajný tieň. Nevenoval mu ale veľkú pozornosť a pokračoval v jazde ďalej. Už o niekoľko sekúnd sa mu to stalo osudným. 

​V plnej rýchlosti totiž narazil do stáda diviakov, uvádza portál novinky.cz"Podľa vodiča a poľovníkov sa po náraze asi 90 kusov divej zveri rozutekalo. V poli potom v noci našli osem mŕtvych zvierat," informuje o udalosti hovorca polície Eva Maturová. 

Škodu na aute odhadujú na 110 tisíc českých korún (viac ako štyritisíc eur). Štyridsaťtriročný vodič vyviazol, našťastie, bez vážnych zranení. Uhynutú zver si vzali poľovníci. Podľa polície ak vodič zbadá pri krajnici divú zver, je lepšie pribrzdiť,nemeniť smer jazdy a do zvieraťa naraziť, ako strhnúť volant.

Problém s divou zverou máme aj na Slovensku. Pozrite si archívnu reportáž

Súvisiace články

Najčítanejšie správy