Jasno
23°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Hovorca (50) známeho futbalového klubu v hádke zavraždil svoju partnerku. V dome bolo aj ich dieťa
Zdielať na

Hovorca (50) známeho futbalového klubu v hádke zavraždil svoju partnerku. V dome bolo aj ich dieťa

VARŠAVA / Hádka vyústila do brutálneho útoku, pri ktorom mal 50-ročný muž zavraždiť svoju družku. Muž bol pritom hovorcom jedného z najznámejších futbalových klubov v strednej Európe – Legie Varšava.

Pawel žil so svojou o 20 rokov mladšou partnerkou už niekoľko rokov a mali spolu aj dve deti. V osudný deň sa ale veľmi pohádali. Dôvodom hádky malo byť podozrenie z nevery. Hádka sa vyostrila natoľko, že 50-ročný Pawel vzal do ruky nôž.

"Svojej partnerke zasadil niekoľko desiatok smrteľných bodnutí," uviedol prokurátor v Krakove. Aby toho nebolo málo, v byte v tom čase bolo aj ich 9-mesačné dieťa. Staršia dcéra bola v škole. Po tom, ako sa muž presvedčil, že jeho družka je skutočne mŕtva, zavolal na políciu a priznal sa k činu. Na miesto v priebehu niekoľkých minút dorazila prvá hliadka.

"Len tam pokojne sedel a čakal na príchod polície. Počas zatýkania nekládol žiaden odpor. Samozrejme deti sme odovzdali do starostlivosti najbližšej rodine," opisuje udalosti vyšetrovateľka Elzbieta Znachowska. Počas výsluchu sa k činu priznal, ale jeho popis celej udalosti sa líši od toho, čo polícia zatiaľ zistila. Známy futbalový klub, kde muž pôsobil dlhé roky ako hovorca, sa k tomu nechcel vyjadriť. Pawela obvinili zo zločinu vraždy spáchanej obzvlášť závažným a krutým spôsobom a zároveň aj z trestného činu domáceho násilia. Za uvedené činy mu hrozí 12 rokov až doživotie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy