Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Zúfalé riešenie zlej životnej situácie. Žena sa postavila do dráhy rútiaceho sa rýchlika
Zdielať na

Zúfalé riešenie zlej životnej situácie. Žena sa postavila do dráhy rútiaceho sa rýchlika

PIEŠŤANY / Ďalší zbytočne vyhasnutý život na železnici. Tragédia sa stala na trati pri Piešťanoch kde sa 49-ročná žena postavila do dráhy rútiaceho sa rýchlika. Zrážku nemala šancu prežiť.

Bolo krátko pred 16. hodinou, keď do Piešťan vchádzal rýchlik z Bratislavy. Asi dva kilometre od stanice zbadal rusňovodič na trati pred sebou stojacu osobu. Tá nijako nereagovala na výstražné trúbenie a napriek okamžitému brzdeniu došlo k zrážke.

"Rýchlik 711 Železničnej spoločnosti Slovensko na prvej traťovej koľaji zrazil a usmrtil civilnú osobu, ktorá sa neoprávnene pohybovala v koľajisku," uviedla Martina Pavlíková, hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky.

"Môžem potvrdiť, že došlo k tragédii na železničnej trati, pri ktorej bola vlakom usmrtená 49 ročná žena," dodala policajná hovorkyňa Martina Kredatusová.

Trať uzavreli

Podľa všetkého žena prešla niekoľko stoviek metrov pozdĺž protihlukovej steny. Na jej konci vošla do koľajiska. Na miesto dorazili zdravotní záchranári, no tí už žene nemali ako pomôcť. Utrpela devastačné zranenia, ktorým ihneď po náraze vlaku podľahla.

"Obhliadajúci lekár na mieste predbežne vylúčil cudzie zavinenie, nariadená bola pitva," dodala policajná hovorkyňa. Ako dodala hovorkyňa železníc, podľa doterajších zistení sa pravdepodobne táto žena rozhodla dobrovoľne ukončiť svoj život.

Podľa zistení TV JOJ, ženu dohnal k zúfalému činu jej zlý psychický stav. Štyridsaťdeväťročná Ivana žila naposledy v neďalekej obci Pobedim, no údajne jej hrozilo, že sa stane bezdomovkyňou. Mala jedného syna. Železničná doprava bola v úseku, kde došlo k tragédii niekoľko hodín obmedzená.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy