Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Video, na ktorom vodič vulgárne nadáva cyklistovi má dohru. Na hrádzi pribudnú zábrany
Zdielať na

Video, na ktorom vodič vulgárne nadáva cyklistovi má dohru. Na hrádzi pribudnú zábrany

SENEC / Video, na ktorom vodič auta, ktorý prechádza po hrádzi vo veľkej rýchlosti a vulgárne vynadá cyklistovi, ktorý ho upozorní, že tam nemá čo robiť, pobúrilo mnohých ľudí. Jeho konanie bolo aj poslednou kvapkou v pohári trpezlivosti Slovenského vodohospodárskeho podniku. A rozhodol sa zakročiť.

Najčastejšími porušovateľmi zákazu vjazdu na hrádzu, sú vodiči, ktorí si chcú skrátiť čakanie v kolónach v úseku Šamorín - Bratislava.

Od včerajšieho dňa sa im to už nepodarí. Na hrádzi sa zvýšil počet kontrol za asistencie polície. Pritom hrádzou prechádzať na určité miesto môžu len vozidlá s povolením.

Niektorí vodiči sa v pri kontrole snažili argumentovať, že na danom úseku chýba dopravná značka zakazujúca vjazd a vraj si mysleli, že keď je rampa otvorená, môžu v ceste pokračovať.

Rozruch spôsobilo najmä video, na ktorom vodič auta na hrádzi vo veľkej rýchlosti ohrozoval cyklistu a potom mu vulgárne nadával. Video sa začalo šíriť na sociálnych sieťach a vyvolalo diskusiu, ako je možné, že autá jazdia na hrádzi napriek zákazu. Pozrite si video: 

Betónové zábrany aj fotopasce

"Aj keď tam chýba dopravná značka, jazda po hrádzi je zakázaná zákonom o vodách. Neznamená to teda, že vodič môže s vozidlom jazdiť po hrádzi," uviedol zástupca ministerstva vnútra Michal Benko.

Väčšinu rámp a dopravných značiek zámerne niekto pravidelne likvidoval alebo odstránil. Preto do konca týždňa pribudnú na hrádzi betónové zábrany.

A do konca roka, najneskôr januára 2018 budú na hrádzi, hlavne v inkriminovanom úseku nové závory a pribudne aj kamerový systém a fotopasce.

Neskôr bude takto zabezpečená celá hrádza, nie len spomínaný úsek. Všetko pre bezpečnosť športujúcich a pre ochranu hrádze a životného prostredia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy