Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Lališ vypovedal v kauze objednávky vraždy Sylvie Volzovej za múrmi väznice
Zdielať na

Lališ vypovedal v kauze objednávky vraždy Sylvie Volzovej za múrmi väznice

BANSKÁ BYSTRICA / Za múrmi väznice prebehol výsluch so štvrtým obvineným v kauze objednávky vraždy Silvie Volzovej. Róbert Lališ alias Kýbel je vo väzbe, kde ho čaká ďalší proces so sýkorovcami. Pred vyšetrovateľom poprel verziu Mikuláša Černáka. Tvrdí, že s objednávkou vraždy Pavlom Ruskom nemá nič spoločné. Krátko po ňom vyšetrovateľ vypočul aj bývalého Černákovho šoféra Slavomíra Surového.

Vyšetrovatelia aj obhajcovia pricestovali do Banskej Bystrice. Výsluchy začali za múrmi väznice krátko po deviatej ráno. Róbert Lališ, ktorý momentálne čaká na proces na Špecializovanom trestnom súde v prípade skupiny sýkorovci mal hneď ráno vypovedať o tom, čo vie o kauze, ktorá sa spustila okolo Pavla Ruska. 

Lališ pred vyšetrovateľom poprel, že by vedel čokoľvek o objednávke vraždy Silvie Volzovej. "Náš klient popiera spáchanie skutku," uviedol jeho obhajca Martin Pohovej. 

Vyšetrovateľ v Banskej Bystrici vypočul aj bývalého šoféra Mikuláša Černáka. Slavomír Surový, ktorý si odpykáva 15-ročný trest za vraždu mal potvrdiť, že sa v roku 1997 Černák s Pavlom Ruskom stretli. "Surový je povinný vypovedať o čom vie, potvrdil a ostatné nevyvracia výpoveď pána Černáka," tvrdí obhajca Černáka František Polák. 

Práve Černákova výpoveď viedla k tomu, že policajti začali prípad z roku 1997 vyšetrovať. Povedal, že si Rusko u mafiánov zo stredného Slovenska mal objednať likvidáciu obchodnej partnerky Silvie Volzovej, a to za 20 miliónov korún. Samotný Rusko je po rozhodnutí okresného súdu v Bratislave vo väzbe. Sudca tak rozhodol, aby nemohol ovplyvňovať svedkov. Proti väzbe podal sťažnosť, o ktorej bude rozhodovať bratislavský krajský súd. Okrem Ruska je v tejto kauze obvinený aj Mikuláš Černák, Miloš Kaštan a Róbert Lališ.

V nasledujúcich dňoch bude vyšetrovateľ vypočúvať ďalších svedkov vrátane muža, ktorý v tomto období robil Ruskovi ochranku.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy