Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Žena prišla pri nehode o ruku
Zdielať na

Žena prišla pri nehode o ruku

NITRA / Nehoda sa stala večer na rýchlostnej ceste R1, keď ju zrazilo osobné auto. 44ročnú ženu v tmavom oblečení, ktorá na rýchlostnej ceste nemala čo robiť, si vodič všimol v poslednej chvíli.

K nehode došlo, keď 34 ročný muž obiehal auto pri vysokej rýchlosti na rýchlostnej ceste. Odrazu sa pred ním zjavila žena, ktorá kráčala v ľavom jazdnom pruhu. "Všimol som si ju zlomok sekundy predtým ako som ju zrazil, bola v ľavom pruhu na ceste," hovorí vodič. Vodič išiel asi 130 kilometrovou rýchlosťou. Do ženy vrazil z boku. Janu nemal žiadnu šancu vidieť, bola v tmavom oblečení a bez reflexných prvkov.

"Nič v tmavom oblečené rifle a čierna mikina," opisuje nehodu vodič. Ženu záchranári previezli do nemocnice, utrpela viaceré zranenia, prišla aj o ruku.

Vodič sa jej snažil pomôcť: "Som volal záchranku a som kontroloval, že či žije." Zrážke by sa za takýchto okolností nemal šancu vyhnúť ani akokoľvek skúsený vodič."Pri 130 km rýchlosti nemá šancu zabrániť a už vôbec nie zastaviť pred miestom nárazu," vraví Jozef Veverka, súdny znalec z odboru dopravy.

Tým, že chodkyňa išla po rýchlostnej ceste, hazardovala so životom. Vodič, ktorý ju zrazil, bol po nehode v šoku.Znalec zdôrazňuje, že chodec na ceste nemal čo robiť: "Na rýchlostnej ceste nemá chodec nemá čo pohľadávať a nie v ľavom pruhu a v noci, chodkyňa jednala neštandardným spôsobom."

Okolnosti nehody polícia vyšetruje, zisťujú aj to ako sa Jana z okresu Čadca dostala na rýchlostnú cestu. Hovorkyňa KR PZ Nitra Renáta Čuháková dodáva, že "alkohol u vodiča policajti nezistili."

Súvisiace články

Najčítanejšie správy