Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Polícia z betónu vysekala telo. Pri stotožnení mŕtveho sa obracia na verejnosť
Zdielať na

Polícia z betónu vysekala telo. Pri stotožnení mŕtveho sa obracia na verejnosť

MALÝ DUNAJ / Na začiatku roka uskutočnili rybári hrôzostrašný nález. Z vôd Malého Dunaja vytiahli plechový sud, v ktorom bolo zabetónované ľudské telo. Neskôr policajti vytiahli z vody na tom istom mieste ďalšie telo, rôzne doklady a osobné veci, ktoré zjavne pochádzali z trestnej činnosti. Špekulovalo sa, či je medzi nálezmi prepojenie. Dnes je jasné, že jednu časť možno vylúčiť.

Otrasný nález vytiahli z vody rybári 17. februára. Presne o dva týždne vytiahli z vody druhé mužské telo. Sud s mŕtvolou našla partia rybárov počas víkendovej stanovačky. Jeden z nich sa ponoril, aby našiel miesto, na ktorom sa im často pri vyťahovaní trhal silon. "Proste im to už nedalo a teraz vlastne ako išla dole voda, asi po pol roku zbadali, že niečo tam je. Vlastne začali to vyťahovať z vody. Vytiahli najprv ten trezor a ďalší chalan, čo pomáhal, potom padol do vody, zistil, že tam ešte niečo je. Tak na druhý deň dotiahli aj ten sud k brehu a ďalej neriešili," opísal situáciu svedok.

Ešte na mieste sa im podarilo z neho odstrániť vrchnák. Sud bol takmer po vrch zaliaty betónom. Keďže s ním viac nevedeli pohnúť, nechali ho tak. Netušili, aký strašný úlovok dotiahli k brehu. O päť dní policajti uzavreli okolie a sud vytiahli na breh. "V trestnej veci prebieha vyšetrovanie, pričom sa doposiaľ nepodarilo stotožniť pozostatky osoby mužského pohlavia," povedal Martin Wäldl, hovorca Prezídia PZ SR.

Vzhľadom k náročnosti získavania vzoriek, spočiatku sa špekulovalo, že telo by mohlo byť v sude aj dve desiatky rokov. "V trestnej veci doposiaľ nebol vyšetrovateľovi doručený znalecký posudok z Ústavu súdneho lekárstva k času smrti. Orientačný čas smrti bol znalcom určený dva mesiace od nálezu maximálne rok až dva roky," povedal Wäldl.

Na druhý deň policajní potápači vytiahli z vody rôzne trezory, pokladničky, mobilné telefóny a doklady. "Spojitosť nájdeného tela s dokladmi zatiaľ nebola v rámci vyšetrovania preukázaná," povedal  Wäldl. Polícia v tomto prípade začala trestné stíhanie pre obzvlášť závažný zločin vraždy.

Presne o dva týždne, na tom istom mieste policajti za asistencie hasičov vytiahli z vody mŕtvolu muža. Vzhľadom k častým nálezom, ktoré evidentne pochádzali z trestnej činnosti, sa špekulovalo, či telo nájdené telo nesúvisí s predchádzajúcimi prípadmi. "Totožnosť mŕtveho muža policajti zistili, jednalo sa o 52-ročného Bratislavčana. Trestné stíhanie vo veci trestného činu zabitia bolo v súlade s ustanovením Trestného poriadku  zastavené vzhľadom k tomu, že vyšetrovaním sa preukázalo, že sa nestal skutok pre ktorý bolo trestné stíhanie vedené," objasnila Lucia Mihalíková, hovorkyňa KR PZ BA.

Keďže totožnosť muža v sude nie je stále známa, pomôcť môže aj verejnosť. Z útrob sudu vysekali muža vo veku 20 až 30 rokov, vysoký bol približne 161 cm. Pravdepodobne mal čierne, krátke vlasy, čierne obočie a strnisko na tvári. Zuby mal zdravé, len s jednou amalgámovou plombou vľavo hore. Pokiaľ máte akékoľvek informácie k nájdenému telu, kontaktujte políciu alebo pošlite email na krimi@joj.sk

Súvisiace články

Najčítanejšie správy