Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Pavol Rusko vystupuje aj v kauze Maják nádeje, v ktorom sa objavili záhadné finančné toky
Zdielať na

Pavol Rusko vystupuje aj v kauze Maják nádeje, v ktorom sa objavili záhadné finančné toky

BRATISLAVA / O Pavla Ruska sa polícia nezaujíma iba v súvislosti s údajnou objednávkou vraždy. Všíma si ho aj s kauzou Maják nádeje. Ako riaditeľ krízového centra mal za zvláštnych okolností financovať muzikál Romeo a Júlia a hazardovať s budovou, v ktorej bývajú týrané ženy a deti.

Na Krajskom riaditeľstve Policajného zboru v Bratislave potvrdili pre TV JOJ, že sa vedú minimálne dve trestné stíhania v prípade kauzy Maják. 

Kauza sa týka budovy, ktorú prevádzkuje nadácia Maják nádeje a jej štatutárom je práve Pavol Rusko.  V kauze figuruje aj Marián Kočner. V celej tejto kauze ide o záhadné finančné toky, ktoré nemuseli prúdiť v prospech týraných žien a detí. Polícia preveruje pozadie tejto kauzy. "Je tu zjavný podvod, ktorého sa dopustil štatutár Pavol Rusko," uviedol starosta mestskej časti Staré Mesto, Radoslav Števčík. Ide o podozrenie z trestného činu subvenčného podvodu a z trestného činu porušenia právomocí pri správe majetku. 

"Predmetom stíhania je konanie neznámeho páchateľa ako štatutára neziskovej organizácie Maják nádeje, ktorý mal prostriedky z obdržaných príspevkov a dotácií z účtu tejto organizácie posielať na účet obchodnej spoločnosti a použiť ich tak vo väčšom rozsahu na iný než určený účel," vysvetlil hovorca krajskej prokuratúry Radoslav Šúrek.

Pavol Rusko musel z funkcie odísť pre záhadné zmenky a prevod jeden a pol miliardy korún z organizácie pod ministerstvom hospodárstva na malú košickú firmu. Pavol Rusko má podľa všetkého čo povedať aj k viacerým skutkom, ktoré sa týkajú Gorily. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy