Skoro jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Obyvateľov Žiliny ohrozoval zranený diviak, zastrelili ho
Zdielať na

Obyvateľov Žiliny ohrozoval zranený diviak, zastrelili ho

ŽILINA / Po žilinskej mestskej časti Vranie sa prechádzal diviak. Samozrejme, že tamojší obyvatelia zostali vyľakaní. Napriek tomu sa im však podarilo nakrútiť video zvieraťa , ktoré sem zablúdilo zrejme preto, lebo bolo zranené a dezorientované.

"Mal som pri sebe dieťa a zrazu sa objavil diviak pri plote," uviedol pre TV JOJ miestny obyvateľ Ondrej Žeriava, ktorý videl, ako sa zviera prerylo popod pletivo na uličku.

V ten moment myslel najmä na to, že má pri sebe svoju malú dcérku. Preto ju opatrne preložil cez plot do najbližšieho dvora. "Zachraňoval dcéru, zober mi ju, tak sme ju dávali do chalupy," dodal jeden z obyvateľov Alojz Cipko.

Zranený a agresívny

Aj ďalší ľudia, ktorí boli nablízku, si hneď všimli, že diviak nie je v poriadku. Nedokázal stáť na všetkých štyroch nohách. Bol vraj agresívny a vliekol za sebou nohy.

Divé prasa sa pri rodinných domoch pomaličky presúvalo do centra Vrania. Medzitým už miestni zavolali mestských policajtov. "Na miesto bola vyslaná hliadka za účelom zabezpečenia miesta tak, aby nedošlo ku kontaktu náhodných okoloidúcich osôb s touto zranenou zverou," uviedol Peter Mišejka, zástupca náčelníka Mestskej polície Žilina.

Zasahovali poľovníci

Veterinár upozorňuje, že takéto zviera môže byť pre človeka veľmi nebezpečné. "Má sklony napadnúť človeka. Pri poranených zvieratách treba dávať veľký pozor. Svoje okolie nevnímajú ako za normálnych okolností, majú skôr sklon zaútočiť," dodáva veterinár Róbert Ferenc.

Okrem mužov zákona, prišli aj poľovníci. "Bola tu zranená približne 130 kilogramová diviačiča, ktorá medzi chalupami ohrozovala ľudí. Museli sme to riešiť odstrelom," dodal Ferdinand Vereš z Poľovníckeho združenia Ráztoka.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy