Jasno
15°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
V Martine byt pohltili plamene. Požiar neprežila žena
Zdielať na

V Martine byt pohltili plamene. Požiar neprežila žena

MARTIN / Hasiči v utorok večer krátko po desiatej hodine vyrážali k požiaru bytu v martinskej mestskej časti Priekopa . V čase ich príchodu sa z bytu valil hustý čierny dym. Na balkóne stál 35-ročný Hubert, syn majiteľky, ktorému sa najskôr snažili pomôcť susedia. Požiar si vyžiadal aj evakuáciu deviatich ľudí z paneláku. Dve deti a dvaja dospelí sa nadýchali dymu a záchranári ich previezli do nemocnice.

"Otvorila som dvere na chodbu a ovalil ma hrozný dym. Rýchlo som zavrela dvere a volala hasičov," vraví Helena, ktorá v bytovom dome býva. Oheň vypukol po desiatej hodine večer na 4. poschodí v Štvrti Čajkovského. V tom čase boli v byte mama spolu so synom. Plamene sa podľa hasičov rozšírili z kúpeľne, 62-ročná Katarína v čase vzniku požiaru sedela v obývačke. Z bytu sa jej včas uniknúť nepodarilo. 

Bývalá právnička len v júni pochovala manžela. Jej syn 35-ročný Hubert, ktorý trpí vážnym ochorením, sa ešte nestihol zmieriť s tým že prišiel o otca a už sa bude musieť vyrovnávať aj so smrťou matky. On prežil len vďaka tomu, že sa mu včas podarilo ujsť na balkón.

"Požiar si vyžiadal jednu obeť, ktorá svojim zraneniam na mieste podľahla. Ďalších päť osôb sa intoxikovalo splodinami horenia," informuje hovorkyňa hasičov Zuzana Farkasová. Hasiči pomocou výškovej techniky evakuovali z paneláku aj štyri deti. Po uhasení hasiči ešte hodiny odvetrávali zadymené priestory. Obyvatelia bytovky našli dočasné útočisko v evakuačnom autobuse hasičov.

Čo bolo príčinou vzniku je v štádiu zisťovania, polícia už v tejto veci začala trestné stíhanie pre prečin všeobecného ohrozenia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy