Skoro jasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Otec Lucie, ktorá zomrela pri nehode: Prácu milovala, nemala rada cestovanie
Zdielať na
Krimi

Otec Lucie, ktorá zomrela pri nehode: Prácu milovala, nemala rada cestovanie

PREŠOV / Sobotná tragédia, pri ktorej zomreli opatrovateľky a vodič mikrobusu, otriasla Slovenskom. Jednou z obetí je aj 36-ročná Lucia z Prešova. Mladá žena a matka dvoch synov. Prácu v Rakúsku mala rada, pretože s rodinou ženy, o ktorú sa starala, vychádzala dobre. Čo ale nemala rada, bolo úmerné cestovanie.

"Ja som vstal a zapol rádio. Začal som mať nepríjemný pocit," povedal Luciin otec, František Gmitter. František pri správe o nehode spozornel, pretože jeho dcéra sa práve v ten deň mala vrátiť domov po pracovnom turnuse z Rakúska. Doma na ňu okrem rodičov a priateľa, čakali aj jej dve deti.

Luciini rodičia do poslednej chvíle verili, že ich dcéra je v poriadku aj keď sa jej nevedeli dovolať. Cestou do Bardejova im zazvonil telefón. Zdvihla ho Luciina mama. "Ako zavolal ten poporučík, rozplakala sa. Pomohli nám obyvatelia a dali jej vodu," uviedol Františejk Gmitter.

​Najhorší telefonát

Pre Luciinu mamu to bol najťažší telefonát v živote. Lucia bola najmladšia z troch súrodencov. Ostali po nej dvaja synovia, 16-ročný Max a 9-ročný Štefan.

V Rakúsku Lucia pracovala štvrtý rok. Aj keď to tam nemala ťažké, predsa len bola preč od rodiny a blízky a nechcelo sa jej cestovať. Do budúcna sa plánovala vrátiť. "Chválila si, okrem tej cesty. Povedala, že už si tu hľadala nejakú prácu," dodáva Luciin otec.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy