Polojasno
11°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Manželský pár, ktorý spacifikoval zlodeja si môže vydýchnuť. Sudca nariadil väzbu
Zdielať na

Manželský pár, ktorý spacifikoval zlodeja si môže vydýchnuť. Sudca nariadil väzbu

ŠURANY / Hrdinskí dôchodcovia, ktorí sa minulý piatok nielenže postavili ozbrojenému lupičovi, ale ho spacifikovali a zadržali vo svojom obchode, môžu chvíľu pokojne spávať. Muža už obvinili a putoval do väzby.

Štyridsaťštyriročný Peter pred týždňom vošiel v šiltovke do obchodíka na okraji Šurian a namieril na majiteľku zbraň. Pani Katka chcela lupiča spacifikovať, nasledoval pád, pokus o útek, ale dôchodcovia ozbrojeného muža nakoniec premohli. "V takýchto malých potravinách, čo si myslel, že sa tu točia tisíce?" čudovala sa majiteľka potravín. 

"Vyšetrovateľ obvinil 44-ročného muža z okresu Levice zo zločinu lúpeže, obvinený je stíhaný väzobne," uviedla policajná hovorkyňa v Nitre Božena Bruchterová. Petrovi z Horného Pialu hrozí za tento skutok sedem až dvanásť rokov za mrežami, keďže čin spáchal závažnejším spôsobom konania so zbraňou.

Podobný prípad lúpeže v ich obchode pred rokmi skončil zranením pani Katky – lupič v kukle jej pištoľou rozbil hlavu a ušiel. Posledná lúpež sa odohrala v deň výročia svadby pani Katky a jej manžela. "To sme mali darček na výročie sobáša, my sme v ten deň boli spolu 38 rokov," povedala. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy