Skoro jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Obyvateľov bytovky zobudili plamene, mužovi podpálili auto
Zdielať na

Obyvateľov bytovky zobudili plamene, mužovi podpálili auto

ČERÍN / Podpaľač v sobotu ráno vyčíňal pri Banskej Bystrici. V obci Čerín o štvrtej v noci podpálil osobné auto zaparkované pred rodinným domom. Mal ho poliať horľavinou a podpáliť. Svedkovia videli v tom čase veľkou rýchlosťou unikať auto a krátko na to zbadali žiaru a počuli praskanie pneumatík.

Svedkov okolo štvrtej ráno zobudilo auto, ktoré rýchlo cúvalo. Svedkovia a pozreli z okna, zbadali silnú žiaru a praskanie horiacich pneumatík. Pred rodinným domom v Čeríne horelo osobné auto, ktoré majiteľ  zaparkoval pár hodín pred tým. Auto vyhorelo do tla. "Majiteľovi vozidla vznikla škoda odhadnutá na 7 000 eur. K požiaru vozidla došlo úmyselným konaním cudzej osoby. Pri obhliadke miesta činu polícia zaistila stopy, ktoré budú zaslané na expertízne skúmanie," povedala hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica Mária Faltániová.

Auto patrilo policajtovi z Horehronia. Podľa informácii TV JOJ malo ísť o pomstu zo strany zadržaného muža, išlo o osobné spory. "V súvislosti s týmto trestným činom polícia zadržala podozrivú osobu, s ktorou v súčasnosti vykonávame procesné úkony," dodala.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy