Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Vodič na priechode zrazil chodca, prišiel o život
Zdielať na
Krimi

Vodič na priechode zrazil chodca, prišiel o život

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ / Vo štvrtok vo večerných hodinách zrazilo auto na priechode pre chodcov v Liptovskom Mikuláši muža. O život 52-ročného chodca bojovali záchranári dlhé minúty. Vážnym zraneniam po prevoze do nemocnice podľahol. Vodiča vyšetrovateľ obvinil z prečinu usmrtenia.

K nehode došlo na hlavnom ťahu približne o 21:00. Štyridsaťročný šofér išiel v smere z kruhového objazdu do Liptovského Trnovca. Po silnom náraze utrpel chodec ťažké zranenia. Muž po prevoze do nemocnice zraneniam podľahol. Polícia prípad vyšetruje. Vyšetrovateľ 40-ročného vodiča obvinil z prečinu usmrtenia. Štvrtok bol pre okres Liptovský Mikuláš obzvlášť tragický. Na cestách tu vyhasli až dva ľudské životy.

"Závažné porušenia zákona, akými sú prekročenie rýchlosti, nebezpečné predchádzanie, alebo iný riskantný spôsob jazdy, budeme prísne a nekompromisne postihovať. Tieto porušenia dopravných predpisov majú pri vzniku dopravných nehôd takmer vždy fatálne následky. Polícia si váži vodičov, ktorí jazdia zodpovedne a ohľaduplne," povedala hovorkyňa KR PZ Žilina Jana Balogová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy