Zatiahnuté
21°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Psy sú na sídlisku v ohrození, pokúšajú sa ich otráviť
Zdielať na
Krimi

Psy sú na sídlisku v ohrození, pokúšajú sa ich otráviť

SPIŠSKÁ NOVÁ VES / Otrávené jedlo, podomácky vyrobené háčiky v mäse. S týmito nástrahami bojujú psíčkari na sídlisku v Spišskej Novej Vsi. Jeho názov je síce Mier, ale miestni hovoria, že niekto vyhlásil "vojnu" ich miláčikom.

Majitelia psov sa najčastejšie stretávajú s nebezpečnými potravinami za bytovkou. "Sú tu špekáčky, ktoré sú prepichnuté klincami, alebo kúsky slaniny tiež poprepichované. Otrava v chlebíku alebo v kúsku rožka," povedala psíčkarka Nella. Majitelia sú zdesení a o svojich psov sa boja. Problém sa týka celého sídliska. "Železný háčik je veľmi nebezpečný, pretože ostáva v brušnej dutine. Môže sa zapichnúť v pažeráku. A tam je jedine indikovaná operácia, ktorá je dosť vážna, pretože zahnutý háčik môže narobiť veľké škody," povedal veterinár Ján Korim.

Veterinár radí, ak zviera zožerie niečo podozrivé, treba ihneď začať s liečbou. Nádej na záchranu existuje. "Treba vyhľadať veterinárného lekára. Sú antidóta a plus kolagulácia, kde vieme pomôcť tomu psíkovi, aby nevykrvácal," dodal Korim.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy