Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Vodič kamiónu jazdil pod vplyvom alkoholu. Chýbalo málo a mohla sa stať tragédia
Zdielať na

Vodič kamiónu jazdil pod vplyvom alkoholu. Chýbalo málo a mohla sa stať tragédia

TRNAVA / Polícia zasahovala pri dopravnej nehode s kamiónom. Poriadne opitý ukrajinský vodič kamióna narazil do protiidúceho auta a prevrátil sa. Polícia musela cestu na niekoľko hodín úplne uzavrieť.

Kamión z Ukrajiny išiel v smere od Trnavy na obec Špačince, keď plynule prešiel do protismeru, kde narazil do bočnej časti oprotiidúceho vozidla. Vodič stihol strhnúť riadenie do poľa. Krátko po nehode sa najskôr zdalo, že príčinou mohol byť mikrospánok vodiča kamiónu, no policajti pri dychovej skúške zistili pozitívny výsledok.

V dychu mu na mieste nehody namerali viac ako dve promile. V nemocnici vykonali opakovanú dychovú skúšku, pri ktorej bola hodnota 0,94 mg/l.

Oboch vodičov previezli do trnavskej nemocnice, vodič osobného auta utrpel predbežne ľahké zranenia. Rozsah zranení u druhého vodiča zatiaľ nie je známy. Následkom nehody došlo k prevráteniu kamiónu cez oba jazdné pruhy. Po nehode zostali vozidlá nepojazné. Kamión naložený drevenými doskami dokonca zostal prevrátený na boku krížom cez ceĺú šírku vozovky. 

Vyšetrovateľ začne vo veci trestné stíhanie pre podozrenie z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. "V zmysle zákona hrozí za uvedené konanie trest odňatia slobody na dva až päť rokov," uviedla policajná hovorkyňa Alena Krčová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy