Zatiahnuté, dažďové prehánky
13°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Miroslav sa zamestnal na družstve, odtiaľ ukradol tisíce eur
Zdielať na

Miroslav sa zamestnal na družstve, odtiaľ ukradol tisíce eur

BREZNO / Dvadsaťsedemročný muž sa zamestnal na družstve v Brezne a to iba pre to, aby tam mohol kradnúť. Miroslav si odniesol z kancelárie zootetchnika viac ako 4 tisíc eur. Zadržaný muž kradol, hoci je stále v podmienke za iné krádeže, a navyše má na krku aj obvinenie zo sexuálneho zneužívania.

Poľnohospodárske družstvo v Brezne si 27-ročný Miroslav nevybral náhodou. Zamestnal sa tam iba pár dní pred krádežou. Stačilo mu to na to, aby si dobre prezrel priestory a zistil kde držia peniaze. Obálku ukradol z dreveného stola z kancelárie zootechnika, potom čo rozbil okno na budove.

"Svojim konaním spôsobil škodu viac ako 4 500 eur. Dvadsaťsedemročný muž bol obvinený zo zločinu krádeže," uviedla policajná hovorkyňa Petra Kováčiková. Keď ho breznianski kriminalisti zadržali, pri sebe mal ešte asi 3 000 eur, zvyšok stihol minúť.

Krádeže aj sexuálne zneužívanie

Muža eskortovali policajti na súd do Brezna, vyšetrovateľ spracoval návrh na jeho väzobné stíhanie. Miroslav sa ku všetkému priznal, policajtom presne opísal, ako krádež prebehla a všetko oľutoval. Rozhodovanie netrvalo ani pol hodinu a už Miroslava ukrývajúceho si tvár za papiermi viezli policajti preč. Sudca rozhodol o jeho väzobnom stíhaní.

Nie je to totiž jeho prvý prehrešok. V čase keď kradol bol totiž stále v podmienke za predchádzajúcich 7 rôznych krádeží. "Za posledné dva roky bol tento muž trestaný za majetkovú trestnú činnosť," dodala policajná hovorkyňa.

Miroslavovi je okrem krádeže na družstve vznesené aj obvinenie za sexuálne zneužívanie, ktorého sa dopustil ešte v priebehu leta.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy