Skoro jasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Dievča sa zranilo na nafukovacom hrade, muselo sa odznova učiť chodiť
Zdielať na

Dievča sa zranilo na nafukovacom hrade, muselo sa odznova učiť chodiť

PRAHA / Štvorročné dievčatko sa zranilo na detskej nafukovacej šmykľavke. Lekári ju museli operovať a do nohy vložiť drôt. Dva mesiace sa učila opäť chodiť. Polícia si myslí, že za toto zbytočné a neľahké zranenie môže zlý technický stav atrakcie a hľadá ďalších zranených. Prevádzkovateľ totiž už medzitým stihol potenciálne nebezpečnú šmykľavku vymeniť za novú.

Dievča sa zranilo na skákacom hrade v Prahe - Bohniciach v polovici júna. "Hrala sa, šmýkala sa a zrazu sa vážne zranila. Matka ju odviezla do nemocnice. Okamžite ju brali na operačnú sálu, dal jej tam drôt a učila sa chodiť," uviedol hovorca pražskej polície Ján Daněk.

"Plakala, keď chodila. Urobila napríklad dva kroky a plakala. Nemala silu, bolel ju členok, nart, všetko sa učila od začiatku," uviedla matka zraneného dievčaťa.

Keď prišli policajti atrakciu vyšetrovať, nafukovací hrad už mal vymenenú šmykľavku. Polícia teraz hľadá svedkov toho, kedy sa dievča zranilo. Žiada taktiež rodičov o domáce videá detí, kde môže byť zachytené, v akom stave šmykľavka bola. "Polícia by ocenila svedkov tejto udalosti alebo fotografie či videá, ktoré vznikli v dobe, kedy sa úraz stal," uviedol policajný hovorca.

Pokiaľ sa ukáže, že prevádzkovateľ zanedbal stav atrakcie, hrozí mu podmienečný trest a niekoľkotisícová pokuta.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy