Zatiahnuté
12°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Opitý učiteľ autom polámal stĺpy a dedinu odpojil od pevnej linky aj internetu
Zdielať na

Opitý učiteľ autom polámal stĺpy a dedinu odpojil od pevnej linky aj internetu

VYŠNÉ RUŽBACHY / Na nedeľňajšiu nehodu opitého učiteľa obyvatelia Nižných Ružbách tak skoro nezabudnú. Nielen preto, že zostali bez internetu a telefónu, ale aj preto, že telekomunikačné káble zablokovali časť cesty v dedine.

Takú neobvyklú prekážku v dedine na ceste ešte nikdy nemali. Opitý vodič sa v dedinke Nižné Ružbachy postaral o poriadny rozruch. Takmer celú dedinu odpojil od internetu a od telefónov. Po nehode ostalo na ceste plno telekomunikačných káblov. Nikto totiž nemal odvahu žiadny z nich prestrihnúť, aby nenarobil ešte viac škody ako muž, ktorý dokázal v dedine polámať stĺpy a zaparkovať v stodole.

"Museli sme komplet odstaviť premávku, potom sme z jedného pruhu spratali tie drôty, aby aspoň v jednom sa mohlo jazdiť," povedal Pavol Bohinský, zasahujúci hasič. Pre ľudí z dediny to bolo večerné divadlo. Dotrhané káble sa motali všade a oni boli zvedaví, ako sa to bude riešiť ďalej. Štyridsať ročného kaskadéra, podľa informácií TV JOJ učiteľa na základnej škole, odviezla záchranka do nemocnice, no zrejme nemal pekne ráno. Narobil problémy nielen telekomunikáciám, ale aj sebe.

"viac ako dve promile a ž škody boli vyčíslené na 7000 eur," povedal Daniel Džobaník, hovorca KR PZ Prešov. Z toho pár stoviek bude stať aj oprava poškodených káblov a stĺpov. Všetko sa musí, podľa slov technika, postaviť nanovo a nebude to lacné. Muž si tieto problémy narobil za rekordne krátky čas. Havaroval len pár metrov potom, ako vyšiel z domu. Teraz je stíhaný na slobode a je obvinený z ohrozovania pod vplyvom návykovej latky

Súvisiace články

Najčítanejšie správy