Zatiahnuté
12°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
V lese našli prevrátené terénne auto. Na volanie im nik neodpovedal
Zdielať na

V lese našli prevrátené terénne auto. Na volanie im nik neodpovedal

JALNÁ / Teréniak prevrátený na streche, v hlbokej priekope v lesoch nad obcou Jalná (okres Žiar nad Hronom), objavili v nedeľu ráno chatári. Z vozidla zaboreného do zeme sa nikto neozýval. Neďaleko auta našli chatári iba topánku a preto rýchlo privolali pomoc.

Bolo skoro ráno keď sa Červienkovci vracali z hory a v priekope zbadali prevrátené auto. Kapota vozidla bola vtlačená do zeme, dovnútra nebolo vidieť. Na ich volanie nikto neodpovedal, mali obavy, že posádka je stále vnútri, no sami dvaja s autom pohnúť nevedeli.  "Volali sme 158, aby to prišli skontrolovať či nie je nikto pod autom zranený, lebo sa tam nedalo dostať,"  hovorí Jozef Červienka.

Po lesnej ceste sa na miesto dostali hasiči aj policajti. Tí rozbehli pátranie po majiteľovi vozidla. Našťastie sa nepotvrdili prvotné obavy, auto bolo prázdne. Policajtom sa podarilo nájsť majiteľa vozidla. "Tridsaťdvaročnému vodičovi motorového vozidla vbehla do cesty lesná zver, strhol riadenie a dostal sa na nesprávnu časť cesty. Následne sa vozidlo prevrátilo," informuje policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Muž si pri nehode poranil tvár, no inak bez vážnejších zranení sa po nehode vybral hľadať pomoc. Medzitým jeho auto objavili chatári. "Vodičovi za nesprávny spôsob jazdy bola uložená pokuta vo výške 140 eur," dodáva Faltániová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy