Jasno
14°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Trest pre muža obvineného z vraždy Nikoly (20) bude vysoký
Zdielať na

Trest pre muža obvineného z vraždy Nikoly (20) bude vysoký

BRATISLAVA / V prípade brutálnej vraždy 20-ročnej Nikoly spred siedmich rokov už padlo prvé obvinenie. Muž ale na Slovensku ešte nevypovedal. Je totiž obvinený z inej trestnej činnosti v Česku. Pokiaľ sa preukáže, že je vinný v oboch prípadoch, čaká ho dlhý pobyt vo väzení.

Muž, ktorý má byť obvinený z vraždy je od konca minulého roka zadržaný v Česku. Spolu s ďalším Slovákom a tromi Čechmi chcel prepadnúť v Blatnici pod sv. Antonínkem za použitia násilia 12-ročného chlapca a jeho nepočujúcu matku. V dome mali mať údajne 90 tisíc dolárov, ktoré chceli získať.

Obvinený bez vypočutia

Napriek tomu by mal byť obvinený aj z brutálnej vraždy 20-ročnej Nikoly. Podľa expertky na trestné právo Lucie Kurilovskej, muž nemusel byť vypočutý, aby ho polícia mohla obviniť. Stačí, pokiaľ má polícia dostatočné dôkazy. "Čiže boli vypočutí svedkovia, ktorých svedecké výpovede v zásade smerujú k určitému jednému bodu alebo nerôznia sa, nejaké ďalšie stopy, rôzne iné dôkazné prostriedky boli použité a na základe toho uskutočnené dôkazy tak, že je možné vzniesť obvinenie voči konkrétnej osobe."

Sloboda v nedohľadne

Obvinenému Milanovi D. hrozí za pokus lúpeže až 12-ročné väzenie. V prípade, že by mu český súd odklepol tento trest, na Slovensko by sa dostal až po odsedení trestu. Ak mu preukážu vinu aj za vraždu Nikoly, na slobodu by sa tak skoro nedostal.

Muž, ktorý by mal byť podľa informácii TV JOJ obvinený z obzvlášť závažného zločinu vraždy mladej ženy, obvinenia v rozhovore poprel. Podľa policajných záznamov ju páchateľ zadržiaval proti jej vôli na zatiaľ presne neuvedenom mieste približne deväť dní. Počas toho obdobia ju nadrogoval, znásilnil a zaškrtil. Jej telo našiel po takmer dvoch mesiacoch lesný robotník v značnom štádiu rozkladu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy