Zatiahnuté
Bratislava
Rudolf
17.4.2024
Na Orave už musia kúriť, Petra to takmer stálo život
Zdielať na

Na Orave už musia kúriť, Petra to takmer stálo život

RABČA / Ľudia na Orave si už musia kúriť. Teplota tam nadránom klesla takmer k nule. Obyčajné kúrenie sa ale stalo osudným pre 48-ročného Petra z Rabče. S ťažkými popáleninami bol transportovaný na špecializované pracovisko v nemocnici Košice-Šaca.

Muža museli s popáleninami transportovať do nemocnice. Peter išiel pravdepodobne ráno prikúriť, keď v kotolni vypukol požiar. Podľa miestnych zranený otec dvoch detí rýchlo bežal pod sprchu.

Hrozilo, že požiar sa rozšíri do ďalších častí budovy. Pri požiari okrem dobrovoľníkov zasahovali aj profesionálni hasiči. "Zdravotníci ošetrili 48-ročného muža, ktorý utrpel popáleniny na viacerých častiach tela," uviedol hovorca operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby Peter Minár.

Z trstenskej nemocnice ho urýchlene previezli na špecializované pracovisko do Šace. "Pacient utrpel popáleniny druhého a tretieho stupňa na 47 percentách tela s podozrením na popálenie dýchacích ciest. Ihneď bola začatá liečba. Po stabilizácii pacienta pristúpime k potrebným operačným zákrokom," uviedla hovorkyňa nemocnice Alžbeta Sivá.

"V súvislosti s touto udalosťou prebieha vyšetrovanie vo veci prečinu ublíženia na zdraví. Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom vyšetrovania," uviedol hovorca žilinských krajských policajtov Radko Moravčík.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy