Oblačno
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Študentky, ktoré si chceli kúpiť skúšku, už poznajú svoj trest
Zdielať na

Študentky, ktoré si chceli kúpiť skúšku, už poznajú svoj trest

BANSKÁ BYSTRICA / Peniaze vložili do indexov. Docent im mal potom zapísať skúšku

Dve študentky diaľkového štúdia na fakulte zdravotníctva priznali v pondelok na súde v Banskej Bystrici, že docenta podplatili. Jedna vložila do indexu 20 eur a druhá 40 eur. Docent potom obom zapísal úspešné absolvovanie postupovej skúšky z vývinovej psychológie.

Na súde uzavreli dohodu o vine a treste. "Uložený trest je 300 eur, rozsudok je právoplatný a nie je možné proti nemu podať odvolanie," informuje Katarína Kudjáková, hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu v Pezinku. Obvineným študentkám pritom pôvodne hrozil až trojročný trest. Pomohlo, že podplácanie priznali a oľutovali. Teraz majú 15 dní na to, aby peňažný trest zaplatili, v opačnom prípade sa väzeniu nevyhnú.

Študentkám sa skúšku z psychológie opakovane nepodarilo zložiť. Keď docentovi podávali výkaz o štúdiu s peniazmi, ani jedna netušila, že v miestnosti Fakultnej nemocnice v Nových Zámkoch už má polícia namontované kamery. Ani jednej zo študentiek na súde do reči nebolo. "Nie nie, každý z vás to urobil, ale vám na to neprišli dajte nám svätý pokoj." Pojednávaniu sa nevyhne ani samotný docent, ktorý za absolvovanie skúšky požadoval peniaze. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy