Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Matka a otčim chlapčeka (1,5) s podliatinami na tele sú vo väzbe. Susedia tvrdia, že dieťa týrali
Zdielať na

Matka a otčim chlapčeka (1,5) s podliatinami na tele sú vo väzbe. Susedia tvrdia, že dieťa týrali

DOLNÝ KUBÍN / Prípad týraného jeden a pol ročného Miška zverejnila TV JOJ vo štvrtok. Jeho otčim aj matka sa už v pondelok na okresnom súde v Dolnom Kubíne postavili pred sudcu. Rozhodoval o tom, či pôjdu do väzby. Na ich správanie ako prvá upozornila suseda, ktorá sa na to už nemohla pozerať. Pripojená reportáž nie je vhodná pre maloletých divákov.

"Vyvalil ho z kočíka, bil ho, ubližoval mu, bolo to hrozné," opísala príšerné zaobchádzanie stará mama malého Miška. Podľa nej si chlapec počas svojho krátkeho života prežil ešte aj horšie peklo. Susedia vraj spoza steny často počuli zúfalé detské výkriky a srdcervúci plač. Preto mladá susedka podala trestné oznámenie. "Trvá to ako sa malý narodil.Nemohla som sa dívať ako malý trpí, bolo to sústavne, nemohla som sa na to pozerať, dala som trestné oznámenie na oboch, že týrajú dieťa," hovorí susedka.

Suseda hovorí, že bola svedkom brutálneho správania mladého páru. "Hocikedy mu Verona pľasla ako spadol do postieľky," opisuje správanie matky. Podľa susedky ešte vážnejšie Miškovi ubližoval otčim. O týchto údajných praktikách podrobne informovať nebudeme. Stará matka tvrdí, že dieťa, aj keď teraz nie je so svojou matkou a jej partnerom, stále spáva nepokojne. "V noci sa budí, plače, trasie sa," hovorí Miškova stará matka. Svoju dcéru nevidela od piatku, keď ju zobrala polícia.

Mladá Veronika dnes predstúpila pred sudcu. "Sa to všetko rozbehlo a dúfam, že to bude dobre. Ja by som radšej, aby sa liečila na nejakej psychiatrii, ja  by som nechcela, aby ju zavreli, ale ak oni urobia, že ju zavrú, ja nemôžem nič," hovorí stará mama chlapca o svojej dcére. Pred sudcu predstupil aj Miškov otčim. "Mali by ho vziať, lebo taký človek nebude na svete," povedala Miškova stará matka.

Na rozhodnutie súdu čakala stará matka s Miškom nedočkavo. "Okresný sud v Dolnom Kubíne obvinených vzal do väzby z dôvodu, že by mohli pokračovať v trestnej činnosti. Rozhodnutie o obvineného Jána Š. je právoplatné, obvinená Veronika Š. podala proti rozhodnutiu sťažnosť, o ktorej bude rozhodovať Krajský súd v Žiline," informovala Anna Dudová Záborská, hovorkyňa Krajského súdu v Žiline.

Stará mama by sa o vnúčatko chcela starať aj v budúcnosti. "Chcela by som, aby mi bolo zverené do mojej starostlivosti," povedala.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy