Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
V Lešti sa zišli elitné komandá z rôznych krajín
Zdielať na

V Lešti sa zišli elitné komandá z rôznych krajín

LEŠŤ / Európu v poslednom období sužujú teroristické útoky. Buď sú organizované, alebo ide o osamelých strelcov. Špeciálne policajné jednotky tak musia držať krok so stále novými a novými hrozbami. Slovenské LYNX komando hostilo vo výcvikovom stredisku Lešť niekoľko elitných jednotiek z rôznych krajín.

Špeciálneho cvičenia sa zúčastnilo 8 európskych elitných jednotiek. Elitné komandá simulovali zásah v rôznych situáciách. Išlo o zneškodnenie teroristov a záchranu rukojemníkov. Najdôležitejšie bolo, aby všetky jednotky z rôznych krajín postupovali jednotne. "Musia byť koordinované, musia používať rovnaké taktické postupy," povedal veliteľ LYNX Comanda Štefan Hamran.

Ide o historicky prvé cvičenie pod záštitou LYNX Comanda. Posudzovať budú nielen rýchlosť zásahu, ale aj taktiku. Priestory sú rôzne, panelák, či obrovská vila. "Je to veľmi veľmi dôležité cvičenie a sme šťastní že sme sem mohli prísť," povedal Peter z Cobra tímu z Rakúska. Výsledkom cvičenia by malo byť to, že v prípade zásahu pri teroristickom útoku, budú všetky elitné jednotky postupovať jednotne.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy