Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Sýkorovec Vincko skončil opäť v rukách polície
Zdielať na

Sýkorovec Vincko skončil opäť v rukách polície

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Iba týždeň po prepustení z banskobystrickej väzby skončil údajný člen gangu sýkorovcov opäť v cele. Muž, ktorý podľa polície koordinoval aktivity bratislavskej zločineckej skupiny na Záhorí, sa dostal minulý týždeň na slobodu po takmer piatich rokoch.

Štáb TV JOJ  po prepustení obžalovaného zastihol na železničnej stanici pred cestou do Bratislavy. Podmienkou prepustenia bolo, že obžalovaný bude nosiť elektronický náramok na monitorovanie pohybu a bude pod kontrolou probačného úradníka.

Podľa našich informácií došlo v uplynulých hodinách k porušeniu tejto dohody. "Môžem potvrdiť, že spomínaná osoba sa momentálne opäť nachádza v cele,“ povedal pre KRIMI redakciu TV JOJ riaditeľ Národnej kriminálnej agentúry Peter Hraško. Cupperovi tak môže k predošlým obvineniam pribudnúť aj marenie výkonu úradného rozhodnutia.

Zatiaľ na doživotie neprávoplatne odsúdený Bratislavčan čelí spolu s údajným bossom skupiny Róbertom Lališom obžalobe v kauze šiestich vrážd, o ktorej bude nanovo pojednávať Krajský súd v Banskej Bystrici. Najvyšší súd zrušil pôvodné tresty, ktoré Cupperovi, Lališovi, ale aj Jozefovi Roháčovi vymeral Špecializovaný trestný súd.

A vec napokon pre údajnú zaujatosť špeciálnych sudcov pridelil inému súdu. Cuppera minulý týždeň prepustili po verdikte Najvyššieho súdu.

Hovorca ministerstva spravodlivosti Peter Bubla potvrdil, že operačné stredisko zaznamenalo vzdialenie sa kontrolovanej osoby od GPS zariadenia, ktoré je monitorovaná osoba povinná nosiť so sebou. "Vzniklo podozrenie, že kontrolovaná osoba porušila zákaz opustiť Slovenskú republiku,“ vysvetlil hovorca. Operačné stredisko následne kontaktovalo príslušného probačného a mediačného úradníka, a samozrejme políciu, ktorá kontrolovanú osobu úspešne lokalizovala a zadržala, dodal.

Informáciu potvrdila po rokovaní vlády aj ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská. Dostali sme v rámci systému signál, na základe toho bola kontaktovaná polícia. Systém teda funguje, nedodržanie podmienok bolo okamžite signalizované a následne sme vedeli operatívne komunikovať s políciou, zdôraznila.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy