Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Podozrivý zo sotenia chlapca (13) pod trolejbus sa prihlásil na polícii
Zdielať na

Podozrivý zo sotenia chlapca (13) pod trolejbus sa prihlásil na polícii

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Bratislavskí policajti už vedia, kto strčil minulý týždeň 13-ročného Denisa pod trolejbus 202 na zastávke na Dolných Honoch. Podľa exkluzívnych informácií televízie JOJ ide o 17-ročného študenta. Na polícii sa už prihlásil. Na prvý pohľad surový útok nabral po jeho výpovedi úplne iný smer.

Tým, kto sa v pondelok na políciu prišiel v sprievode advokáta vyspovedať je 17-ročný študent strednej školy z Vrakune. 

Z obavy z pomsty a pre ochranu študentov sa vedenie školy nechcelo vyjadrovať priamo na kameru. V telefonickom rozhovore pre televíziu JOJ ale potvrdili, že podozrivým je skutočne ich študent. 

"Je to slušný, tichý chlapec, ktorý má veľmi dobré študijné výsledky a žiadne prehrešky," povedal zástupca školy. 

Chlapec mal na polícii vypovedať, že postrčeniu predchádzala roztržka so skupinou šiestich detí, v ktorej bol aj 13-ročný Denis. V hre je teraz aj verzia, že sa 17-ročný študent len bránil. 

"Chlapec, ktorý je v nemocnici je veľký gangster. Mňa len tak napadol s kamarátkou na zastávke a to sa nijako neriešilo, ani polícia mi nijako nepomohla," 

Bránil sa útoku? 

"Hliadka Policajného zboru bola dňa 18.08.2017 na základe telefonického oznámenia vyslaná na zastávku na Ovsištské námestie. Policajti na mieste nezistili žiadne protiprávne konanie osôb," uviedla policajná hovorkyňa Lucia Miháliková. 

Svedok z petržalského incidentu tvrdá, že trestné oznámenie vtedy na údajného agresora nepodávali len preto, že ako maloletý je nestíhateľný. Denis je aktuálne ešte stále v nemocnici na Kramároch s vážnymi zraneniami končatín. Nemocnica nemá súhlas od rodiny poskytovať bližšie informácie k jeho stavu. 

Ak sa ukáže, že 17-ročný študent sa iba bránil a Denis spadol pod autobus počas strkanice náhodou, nemusel by mu hroziť žiadny trest. 

Pokiaľ by naopak vyšetrovanie ukázalo, že išlo o úmysel, hrozilo by študentovi obvinenie z ublíženia na zdraví. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy