Polojasno
20°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Pri Námestove horela chata, v plameňoch zomrel 18-ročný stredoškolák
Zdielať na

Pri Námestove horela chata, v plameňoch zomrel 18-ročný stredoškolák

NÁMESTOVO / Veľmi nešťastne sa skončil predlžený víkend aj pre partiu mladíkov na Orave. Chatu v Mútnom pri Námestove, kde oddychovali, zachvátil požiar. V plameňoch zomrel 18 ročný stredoškolák, ktorému sa z horiacej budovy nepodarilo uniknúť.

Tragédia sa stala v nedeľu nadránom, v chate na samote za obcou Mútne pri Námestove. Podľa informácii TV JOJ v chata boli štyria kamaráti.

Nadránom okolo 5 hodiny budovu zachvátil požiar. V panike sa podarilo trom mladíkom z horiaceho pekla ujsť

Nestihol ujsť

Štvrtý, Dalibor, však toľko šťastia nemal. Jeho nehybné telo našli hasiči na prízemí. Mladému mužovi už nik nedokázal pomôcť. Príčinu aj okolnosti požiaru vyšetruje aj polícia.

"Každá takáto udalosť je tragédia pre nás ako obec, ale najmä pre rodinu," uviedol pre TV JOJ starosta Mútneho Marián murín.

"Najpravdepodobnejšou príčinou požiaru je manipulácia s otvoreným ohňom," dodal krajský riaditeľ Hasičského záchranného zboru v Žiline.

Požiari chaty v Mútnom pri Námestove

Požiari chaty v Mútnom pri Námestove

TV JOJ

"Privolaní hasiči poslednú osobu z objektu vyslobodili už bez známok života. Pri udalosti zasahuje 19 profesionálnych a dobrovoľných hasičov z Námestova, DHZO Mútne a DHZO Novoť so 4 kusmi hasičske techniky, ktorí sa snažia požiar zlikvidovať," uviedla ešte popoludní Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru SR.

​Požiar zasiahol druhé podlažie a podkrovné priestory. Hasiči po požiari rozoberali strešnú konštrukciu a dohášali skryté ohniská. Z dôvodu vzniknutej škody odhadnutej na viac ako 200 000 eur na miesto udalosti prišiel zisťovateľ príčin vzniku požiaru.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy