Jasno
13°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Poľovník neudržal zbraň, tá postrelila dvoch mužov. Po nehode nafúkal
Zdielať na

Poľovník neudržal zbraň, tá postrelila dvoch mužov. Po nehode nafúkal

VELČICE / Skúsenému, no nie príliš opatrnému poľovníkovi z obce v okrese Zlaté Moravce spadla na zem nabitá brokovnica a zasiahla dvoch mužov. Jedného muža zasiahli desiatky brokov, niekoľko ďalších skončilo aj v tele 22-ročného mladíka. Poľovník bol pod vplyvom alkoholu a už prišiel o zbrojný preukaz.

Zle skončil 31-ročný Peter potom, ako ho náhodne zasiahla brokovnica. Obe nohy má posiate od brokov. Ich počet si ani netrúfa odhadnúť. "Neviem, niečo vybrali, niečo zostalo a dokedy, to neviem. Stovky, asi tak pán doktor povedali," hovorí postrelený Peter Rosina. Všetko sa udialo na oficiálnej strelnici za dedinou potom, ako poľovníkom skončili streľby. Prebehli tieto streľby bez problému, po skončení strelieb sa stala táto náhla udalosť, ktorá bola mimo objektu strelísk.

Peter prišiel do objektu za svojím otcom, stál v blízkosti altánku, poľovníci sa tam už iba rozprávali. Z ničoho nič zacítil bolesť. Štyridsaťdeväťročnému mužovi totiž spadla na zem nabitá zbraň. "Stál som chrbtom a zrazu som spadol na zem, rana. Nabitá kozlica, ktorá mal v legálnej držbe mu spadla na zámkovú dlažbu," hovorí Rosina.

Niekoľko brokov zasiahlo aj Petrovho 22-ročného kamaráta zo susednej obce, muži stáli vedľa seba.  Následkom pádu vystrelila do dlažby a odrazené fragmenty zasiahli dve osoby. "Pri odchode strelcov zo strelnice sa stalo to, že náhlym spôsobom vystrelila jednému flinta, ale neviem podrobnosti," vyjadril sa Slavomír Eliáš, majiteľ strelnice. 

Predseda poľovníckeho združenia a zároveň aj majiteľ strelnice všetko oznámil na polícii. S poľovníkom sa nám skontaktovať nepodarilo, doma sme ho nenašli. Pri vyšetrovaní však policajti zistili, že v čase, keď mu spadla zbraň, bol pod vplyvom alkoholu, nafúkal zhruba jedno promile. Policajti už začali trestné stíhanie. Muž prišiel aj o zbrojný preukaz.

Mladík sa zo zranení, ktoré mu spôsobila brokovnica bude liečiť asi týždeň, Peter, ktorý má momentálne aj problémy s chôdzou, asi mesiac.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy