Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Po akcii na nelegálnom vrakovisku začala polícia trestné stíhanie
Zdielať na

Po akcii na nelegálnom vrakovisku začala polícia trestné stíhanie

Archívne video

BRATISLAVA/MARTIN / Po policajnej akcii na nelegálnom vrakovisku v obci Kláštor pod Znievom začal vyšetrovateľ trestné stíhanie nielen pre neoprávnené nakladanie s odpadmi, ohrozenie a poškodenie životného prostredia, ale aj pre legalizáciu príjmu z trestnej činnosti a neoprávneného podnikania.

 Ako agentúru SITA informovala žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová, doposiaľ policajti zaistili 52 osobných motorových vozidiel, z prevažnej časti rozobratých s náplňami, ktoré sú kategorizované aj ako nebezpečný odpad, 22 demontovaných, už používaných motorov, 39 demontovaných, už používaných prevodoviek a množstvo rôznych automobilových súčiastok, ktoré boli pravdepodobne určené na ďalší predaj, a to bez živnostenského oprávnenia, ako aj iných zákonných predpokladov na podnikanie.

Na predaj boli ponúkané minimálne prostredníctvom internetových portálov. Nepojazdné vraky a nepredané časti z vozidiel potom zostávali na pozemku ako nebezpečný odpad. Akciu na základe dlhodobo získaných informácií uskutočnili martinskí policajti spolu s kolegami zo špecializovaného útvaru Prezídia PZ na environmentálnu kriminalitu a v spolupráci s martinskou Okresnou prokuratúrou vykonali procesné úkony vo viacerých nehnuteľnostiach v katastrálnom území Lazany v obci Kláštor pod Znievom, kde boli zhromažďované a rozoberané motorové vozidlá. Ako dodala Balogová, na zistenie rozsahu páchanej trestnej činnosti boli vo veci pribratí znalci. Ďalšie okolnosti sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy