Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Mŕtvy zajac na policajnom aute spôsobil hystériu. Polícia pátra po autorovi fotografie
Zdielať na

Mŕtvy zajac na policajnom aute spôsobil hystériu. Polícia pátra po autorovi fotografie

BRATISLAVA / Na sociálnu sieť niekto zavesil kontroverznú fotografiu zrazeného zajaca. Zachytáva mŕtve zviera pravdepodobne po zrážke s policajným autom. Vedenie polície je pohoršené. Zábery v reportáži nie sú vhodné pre citlivé osoby a maloletých divákov.

Fotografia v posledných dňoch obletela sociálne siete. Je na nej policajné auto, ktoré pravdepodobne zrazilo zajaca. Na druhej fotografii je zblízka odfotené, akoby zajac pri dychovej skúške nafúkal. Fotografia vyvolala rozruch medzi užívateľmi internetu a rozdelila ich do dvoch táborov. Niektorí na tom nevidia nič zlé a považujú to za vtipné, iní sa pohoršujú nad krutosťou a trápnosťou. "Vnútorným kontrolným systémom sa snažíme zistiť, kto je autorom tejto fotografie a za akých okolností vznikla," povedala hovorkyňa Policajného prezídia SR.

Ľudí zaujala aj hodnota potvrdzujúca alkohol v dychu. V komentároch uvádzajú aj to, že môže ísť o fotomontáž. Podľa odborníka je to však nereálne. Fotografia vyzerá byť pravá a bez úprav. "Takáto fotomontáž by vyžadovala veľké zručnosti. Na prvý pohľad by to bola fotomontáž hodná štúdií v Hollywoode," skonštatoval grafický dizajnér Dalibor Hriadeľ.

Na fotografii nie je vidieť prostredie, kde vznikla. Na aute nie je ani evidenčné číslo. Je však poškodené a práve to by mohlo nadriadených doviesť na stopu konkrétneho vozidla. Ani to ale jednoznačne nepreukáže, kto urobil fotografiu.

Nakoľko stále nie je známy autor fotografie, polícia zatiaľ nekonkretizovala, aký postih mu hrozí.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy