Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Boli na záhrade a nevideli, že im horí strecha. Plamene siahali do niekoľkých metrov
Zdielať na

Boli na záhrade a nevideli, že im horí strecha. Plamene siahali do niekoľkých metrov

SLATINSKÉ LAZY / Rodina s tromi deťmi prišla o strechu nad hlavou. Dom začal horieť, keď boli domáci na záhrade. Všimli si to, až keď mali plamene niekoľko metrov.

Domáci si oheň všimli, až keď zo strechy stúpali niekoľkometrové plamene. Oznámiť im to prišla suseda. Po drevených rámoch sa oheň šíril veľmi rýchlo. Snažili sa vyniesť všetko čo sa dalo, aby veci zachránili. S požiarom strechy bojovali hasiči z Detvy, zo Zvolena aj z Pliešoviec.

Domáci viac nezmohli. Stáli na ulici a dúfali, že sa hasičom podarí dostať požiar pod kontrolu skôr ako zasiahne izby na poschodí kde rodina býva. "Prebiehajú likvidačné práce, rozoberá sa konštrukcia, zalievajú sa ešte malé ohniská a pomocou termokamery sa zisťuje, kde sú," opísal priebeh akcia zasahujúci hasič Štefan Šulek. 

Pri požiari sa nikto nezranil, hasičom sa podarilo ochrániť väčšiu časť majetku, no aj napriek tomu prišla rodina s tromi deťmi o celú strechu. S príchodom chladnejšieho počasia ju budú musieť čo najskôr opraviť. Presná príčina požiaru zatiaľ známa nie je, pravdepodobne však išlo o skrat na elektroinštalácii. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy