Oblačno
15°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Žena s psychickými problémami vytápala susedov. Na policajtov zaútočila nožom
Zdielať na

Žena s psychickými problémami vytápala susedov. Na policajtov zaútočila nožom

BRATISLAVA / Vytopení susedia, žena s nožom v ruke a nakoniec zranený policajt. Tak to vyzeralo počas víkendu vo večerných hodinách v jednom z bytových domov v bratislavskej Vrakuni. Nakoniec museli okrem záchranárov zasahovať aj hasiči.

Hliadka pohotovostnej motorizovanej jednotky prechádzala Slatinskou ulicou, keď ju zastavili obyvatelia jedného domu a poprosili policajtov o pomoc. Ľudia hliadke povedali, že ich, zrejme psychicky narušená, suseda vytápa celý dom a nevedia si s ňou rady. Policajti v prítomnosti hasičov otvorili byt a ženu našli v kúpeľni s nožom v ruke. Na výzvu, aby nôž odložila, vôbec nereagovala. Naopak, na jedného policajta zaútočila a porezala ho na prste. "Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave II začal v tejto súvislosti trestné stíhanie pre trestný čin útoku na verejného činiteľa," povedala hovorkyňa KR PZ BA, Lucia Miháliková.

Potom sa hliadke podarilo ju spacifikovať a odovzdať do starostlivosti záchranárom. "Záchranári transportovali 54-ročnú ženu s poruchou správania do Univerzitnej nemocnice v Ružinove," povedal hovorca záchranárov, Boris Chmel.

"Spomínaná pacientka je dlhšie ambulantne liečená, v súčasnosti je hospitalizovaná na psychiatrickom oddelení Nemocnice sv. Cyrila a Metoda v Bratislave," vyjadrila sa Eva Kliská, hovorkyňa Univerzitnej nemocnice v Bratislave.

Nakoľko ide o psychiatrickú pacientku, bude nakoniec s najväčšou pravdepodobnosťou trestné stíhanie v tomto prípade zastavené a žene tak žiadny postih hroziť nebude. "Vyšetrovanie tejto veci pokračuje, v súčasnosti sa vykonávajú procesné úkony s cieľom jej náležitého objasnenia," povedala Miháliková. Tečúcu vodu v byte napokon zastavili hasiči.

 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy