Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
FOTO: Tragická nehoda. Zrážku s dodávkou neprežil manželský pár
Zdielať na

FOTO: Tragická nehoda. Zrážku s dodávkou neprežil manželský pár

ZVOLEN / Skoro ráno sa niekoľko kilometrov pred mestom zrazila dodávka s osobným autom. Podľa polície dodávka náhle zo zatiaľ neznámych príčin prešla do protismeru. Silný náraz skončil s fatálnymi následkami. Manželia nemali žiadnu šancu prežiť.

Sedemdesiatjedenročný Ján a jeho 69-ročná manželka Eva cestovali z domu v Pliešovciach, namierené mali do Zvolena. Chystali sa aj za synom, ktorý pracuje ako policajt na zvolenskom oddelení. Boli však v zlom čase na zlom mieste. Od Zvolena ich delilo par kilometrov, keď sa náhle proti ním vyrútila dodávka.

"Vodič dodávky prešiel do protismeru," povedala hovorkyňa polície v Banskej Bystrici Petra Kováčiková. 

Žiaľ ich cestu ukončila tragédia niekoľko kilometrov pred cieľom. Naraz vozidiel bol mimoriadne silný. Vodič dodávky, ktorý prešiel do protismeru akoby vôbec nebrzdil. Polícia pracuje aj s verziou, že za volantom mohol zaspať alebo mu prišlo nevoľno. 

Následky sú mimoriadne tragické. Manželský pár, nemal žiadnu šancu. Hasiči vystrihli z vraku už iba ich nezvládne tela.

"Vyslobodili sme osoby pomocou hydraulického náradia," povedal hasič Miroslav Stehlík. 

Na objasnení príčin tragédie pracuje aj znalec z odboru dopravy, no polícia hľadá svedkov, ktorí ráno prechádzali týmto úsekom a nehodu videli.

"V súvislosti s nehodou začíname trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia. Na miesto nehody idú aj znalci z odboru cestnej dopravy," uviedla polícia na sociálnej sieti. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy