Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Chlapec (8) na bicykli vbehol na cestu, zrazilo ho auto
Zdielať na

Chlapec (8) na bicykli vbehol na cestu, zrazilo ho auto

Archívna reportáž

ŠAHY / Osemročného chlapca zrazila v nedeľu podvečer v Šahách 52-ročná vodička Opla Corsa. Marcus náhle vošiel s bicyklom na cestu rovno pred prichádzajúce auto. Chlapec hlavou narazil na čelné sklo a následne spadol na cestu.

Ako informovala nitrianska policajná hovorkyňa, Božena Bruchterová, vodička prešla do protismeru a narazila do dopravnej značky. Dieťa s vážnymi zraneniami letecky previezli do banskobystrickej nemocnice. Podľa informácií TV JOJ z nemocnice, má Markus poranený mozog a je v umelom spánku. Polícia okolnosti nehody stále vyšetruje. V tomto prípade však chlapec nemal sám na bicykli čo robiť. Podľa predbežných zistení chlapček nemal na sebe žiadne reflexné prvky ale ani prilbu, ktorá je v prípade detí povinná. 

Ako upozornila Bruchterová, pod túto nehodu sa pravdepodobne podpísala nepozornosť a porušenie osobitných ustanovení o cyklistoch, ktoré hovorí, že osoba mladšia ako 10 rokov smie jazdiť na bicykli len pod dohľadom staršej osoby. Povinnosťou cyklistu je chrániť si hlavu prilbou. Keďže v tomto prípade išlo o osobu mladšiu ako 15 rokov, táto povinnosť sa vzťahuje aj na jazdu v obci. Ďalšou povinnosťou cyklistu je mať za zníženej viditeľnosti na odeve umiestnený reflexný prvok a vybavený bicykel. Presnú príčinu ako aj mieru zavinenia v prípade tejto nehody polícia vyšetruje.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy