Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Ponáhľal sa na trhy, prišiel o vodičský preukaz
Zdielať na

Ponáhľal sa na trhy, prišiel o vodičský preukaz

ŽILINA / Slovák sa veľmi ponáhľal na populárne trhy do Poľska, ktoré sú od Žiliny pomerne blízko. Svojou rýchlosťou v obci ohrozil niekoľko áut, ale aj obyvateľov. Keď ho policajti zadržali, ponúkol im vysvetlenie.

Poľskí policajti majú v poslednej dobe veľa práce so slovenskými vodičmi. Tí si totižto v poslednej dobe prestali dávať pozor na rýchlosť. Mladík pred pár dňami uháňal cez pohraničné obce. "Zastavili sme 25-ročného muža, ktorý sa pohyboval až rýchlosťou 103 kilometrov za hodinu, čiže o 53 kilometrov viac, než je povolené," povedala hovorkyňa polície Agnieszka Szopinska. Policajti tvrdia, že muž sa ospravedlňoval veľmi originálne, vraj sa veľmi ponáhľal na nákupy v Nowom Targu.

"V uvedenom prípade sme vec riešili pokutou tisíc zlotých a mužovi sme odňali vodičský preukaz," povedala Agnieszka Szopinska. Ak dostanete pokutu v zahraničí, pokutu zaplatiť musíte. A to aj v prípade, že nemáte pri sebe peniaze. "Musí pokutu zaplatiť v hotovosti a nie prevodom na účet. Vtedy policajti idú s dotyčným k bankomatu, kde si musí vybrať peniaze a pokutu uhradiť," povedal policajt Roman Wieczorek.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy