Polojasno
12°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Mužovi zneužili občiansky preukaz, život sa mu otočil naruby
Zdielať na

Mužovi zneužili občiansky preukaz, život sa mu otočil naruby

BREZNO / Život Mariana z Dubovej pri Brezne sa v priebehu niekoľkých dní otočil naruby. V schránke si našiel upomienky, že nezaplatil splátky v stovkách eur. On o ničom netušil. Nakoniec zistil, že ktosi zneužil jeho občiansky preukaz.

Marian z Dubovej sa stal obeťou podvodu. Neznámy páchateľ zneužil jeho prefotený občiansky preukaz a cez internet nakúpil mobilné telefóny za 2 000 eur. Kuriér ich doručil do Bratislavy. "Ja sa už bojím aj schránku otvoriť čo ma tam čaká," povedal zneužitý Marian. "Po analýze obidvoch dokumentov našim útvarom prevencie proti podvodom klasifikoval úverovú zmluvu ako podvod a zablokoval ďalšiu komunikáciu. Chceme potvrdiť, že pán Marian nemusí platiť žiadne splátky v tejto nešťastnej situácii," povedal hovorca banky Dušan Antoš.

O niekoľko dní si v schránke objavil ďalšiu upomienku, opäť vraj nezaplatil splátku ďalšieho úveru. Kúpiť si mal ďalšie dva telefóny za 1 700 eur. Kuriér ich doručil do Popradu. "Začali sme trestné stíhanie pre podvod," povedala hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica Mária Faltániová. Polícia sa snažila telefóny vypátrať, no zatiaľ neúspešne. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy