Oblačno
18°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Stredoškoláčka (16) vyskočila z okna. Ratovali ju jej kamarátky
Zdielať na

Stredoškoláčka (16) vyskočila z okna. Ratovali ju jej kamarátky

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ / K nepochopiteľnej tragédii došlo na stredoškolskom internáte približne okolo deviatej hodiny večer. Z izby na štvrtom poschodí vyskočilo mladé dievča. Presné okolnosti, ktoré ju k tomuto konaniu donútili, zatiaľ nie sú známe.

Z okna izby na štvrtom poschodí večer vyskočilo 16-ročné dievča. Ako prvé ju ratovali jej kamarátky, následne ju odovzdali do rúk lekárom. 

Po páde utrpelo dievča viacnásobné poranenia celého tela. Záchranári ju po prvotnom ošetrení previezli do neďalekej nemocnice. Pre vážnosť jej zranení ju museli transportovať na špecializované pracovisko do martinskej nemocnice.

Pomoc lekára potrebovala aj jej rovnako stará kamarátka, ktorá po celej udalosti zostala v šoku. "Záchranári ošetrili 16-ročné dievča, ktoré utrpelo drvivé poranenie viacerých častí tela a ďalšie 16-ročné dievča so stresovou reakciou. Následne ich transportovali do nemocnice v Liptovskom Mikuláši," uviedol Boris Chmel, hovorca záchranárov. 

Práve dievčatá z internátu zalarmovali pomoc. Okolnosti nešťastia na mieste do neskorých nočných hodín preverovala polícia. Nezistili žiadne protiprávne konanie, vo veci dosiaľ neprijali ani žiadne trestné oznámenie. "Okolnosti sú prešetrované kriminálnou políciou, ale vzhľadom na to, že tá vec je citlivá, aj vzhľadom k rodine, nebudem sa vyjadrovať k podrobnostiam," uviedla riaditeľka Obchodnej akadémie Anna Dvorščáková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy