Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Žene a synovi prváčikovi sa vyhrážal priamo v škole. Deti boli vydesené
Zdielať na

Žene a synovi prváčikovi sa vyhrážal priamo v škole. Deti boli vydesené

LEVICE / Štyridsaťtriročný muž čelí obvineniam z nebezpečného vyhrážania. V jednej zo základných škôl sa správal agresívne a vyhrážal sa zabitím manželke a malému synovi, prváčikovi. Navyše, to všetko sa stalo pred očami školákov v šatni. Muž mal pri sebe aj zbraň, ktorú mal v legálnej držbe.

Otec Juraj bol v škole aj s manželkou, s ktorou sa má rozvádzať. Ozbrojený muž sa vyhrážal zabitím manželke a malému synovi prváčikovi. Všetko sa odohralo pred očami vystrašených školákov v šatniach. Podľa informácií z prostredia školy mal strhnúť učiteľke retiazku a následne chytil do rúk lavicu, ktorú hodil o zem. 

Našťastie zakročil policajt, ktorý v ten deň dohliadal na bezpečnosť detí v okolí školy. Nakoľko sa muž vyhrážal smrťou a bola dôvodná obava, že skutok uskutoční bol umiestnený do cely policajného zaistenia a bol spracovaný podnet na návrh na jeho vzatie do väzby.

"Policajt agresívneho muža odzbrojil a do príchodu hliadky ho zadržal. Agresívny muž mal zbraň v legálne držbe. Po tomto incidente skončil v policajnej cele aj s návrhom na väzobné stíhanie," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru Božena Bruchterová. Riaditeľka školy pre TV JOJ mimo kamery povedala, že netušili o tom, že má muž pri sebe aj pištoľ. Deti však priznali, že mali strach.

Za vyhrážanie sa mu hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky. Policajti mu následne zaistili deväť legálne držaných zbraní.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy