Zatiahnuté
13°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Mladú ženu znásilňovali traja muži desať dní. Utiekla, no v nemocnici zomrela
Zdielať na

Mladú ženu znásilňovali traja muži desať dní. Utiekla, no v nemocnici zomrela

VARŠAVA / Po mesiaci zomrela obeť hromadného znásilnenia. Mladú ženu pravidelne obzvlášť krutým spôsobom týrali a znásilňovali traja muži. Keď sa jej podarilo utiecť, jej zranenia boli natoľko vážne, že ju nezachránili ani lekári.

Mladá žena spoznala muža náhodne počas cesty v miestnej hromadnej doprave. Ten ju pozval k sebe domov – údajne na oslavu.

"Na tej oslave boli aj jeho dvaja kamaráti. Celá ich predstava oslavy sa ale skončila znásilnením mladej ženy," vysvetlil hovorca polície Sebastian Gleń. 

Traja muži vo veku 25 až 45 rokov väznili mladú ženu v ich byte 10 dní. Počas tohto obdobia ju pravidelne znásilňovali ale aj fyzicky týrali.

"Žene sa podarilo využiť nepozornosť jedného z mužov, zatiaľčo ostatní neboli doma a ušla z bytu," doplnil Gleň. 

Zraneniam podľahla

Ženine prvé kroky po vyslobodení smerovali priamo k jej matke. Tá okamžite zavolala policajtov.

Mladá žena sa však nachádzala vo veľmi zlom stave. S ťažkými zraneniami ju previezli do nemocnice.

"Žena bola privezená vo veľmi ťažkom stave a snažili sme sa jej zachrániť život," informovala riaditeľka nemocnice Ewa Warczocha. 

Mladá žena nakoniec svojim zraneniam spôsobených znásilnením podľahla. Po trojtýždňovom boji o život v nemocnici zomrela.

"Všetkých troch mužov sme už zadržali a bolo voči nim vznesené obvinenie za hromadné znásilnenie," povedal vyšetrovateľ Dariusz Lach. 

"Nevylučujeme, že vo svetle nových udalostí bude zmenená právna kvalifikácia činu. V takom prípade im hrozí až doživotie," doplnil Gleň. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy