Jasno
21°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Kamión sa prevrátil do priekopy. Šiel po ceste, na ktorej nemal čo robiť
Zdielať na

Kamión sa prevrátil do priekopy. Šiel po ceste, na ktorej nemal čo robiť

KAPUŠANY / Rumunský kamionista havaroval neďaleko Prešova. S nákladom sa prevrátil do priekopy. Zničil kamión, no z kabíny vyšiel po vlastných. Od policajtov navyše dostal pokutu.

Rumunský kamión bol prevrátený v priekope aj s viac ako 20 tonovým nákladom. Ten vypadol na pole, niekoľko metrov pod úroveň cesty. Kamionista tvrdí, že sa snažil zabrániť zrážke. "Oproti išlo auto, ja som sa mu vyhýbal, aby nedošlo k zrážke, zišiel som až celkom na kraj a už som bol v priekope," uviedol vodič. 

Vodič vyšiel z kamiónu s drobnými tržnými ranami. "Päťdesiatdvaročný vodič bol podrobený dychovej skúške. Jej výsledok bol negatívny," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Prešove. 

Po nehode z kamióna vytekala nafta. Zasahovať museli aj hasiči. "Prečerpali sme ju pomocou čerpadiel do pripravených sudov," uviedol veliteľ zásahu Peter Lukáč.  

Kamión viezol viac ako 20 ton železa. Náklad museli nadránom preložiť do náhradného kamióna. Ten, s ktorým havaroval bol zničený a nepojazdný. Vodič mal navyše aj policajtom čo vysvetľovať. Jazdil totiž po ceste tretej triedy, kde je to zakázané. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy