Oblačno
18°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Muž bodol manželku v policajnom aute, hrozí mu 25 rokov
Zdielať na

Muž bodol manželku v policajnom aute, hrozí mu 25 rokov

NOVÁ BAŇA / V sobotu večer prišla o život v Novej Bani žena. Žena zomrela potom, ako ju pichol manžel v policajnom aute. Tá chcela ísť na políciu nahlásiť manželovo správanie.

Polícia v pondelok potvrdila, že 41-ročná žena zomrela potom, ako ju jej 50-ročný manžel bodol kuchynským nožom s 12-centimetrovou čepeľou. Muž je obvinený z vraždy a hrozí mu 20 až 25 rokov za mrežami. Podľa polície bola hlavným motívom žiarlivosť. Polícia privolali k rodine po prvýkrát. Celý postup policajnej hliadky preverí inšpekcia ministerstva vnútra.  

Dobodal ju, keď sedela v policajnom aute

​Ľubica odišla z bytu, pretože jej manžel Igor bol agresívny. Na pomoc si privolala policajnú hliadku. Manžel na ženu zaútočil v čase, keď už sedela v policajnom aute. Uštedril jej niekoľko rán nožom. Aj napriek snahe záchranárov žena zraneniam podľahla po prevoze do nemocnice. "K útoku došlo tak, že páchateľ už v čase odchodu hliadky s poškodenou sediacou na zadnom sedadle služobného motorového vozidla priskočil z neosvetleného parkoviska pred domom k zadným dverám auta, otvoril ich a ženu opakovane bodol do prednej časti trupu," informoval na tlačovej besede riaditeľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Štefan Šurka.

Hliadka okamžite zasiahla, páchateľa oddelila od poškodenej a nôž ako dôkazový predmet zaistila. Jeden z hliadky kontaktoval rýchlu zdravotnícku pomoc a do jej príchodu jej poskytoval aj prvú pomoc. Ženu previezli do zdravotníckeho zariadenia v Novej Bani, kde neskôr následkom zranenia podľahla.

Podľa susedov krik a hádky neboli v mestskom byte ničím nezvyčajným. Ľubica a Igor pracovali v miestnych reštauráciach a vychovávali dve deti. "Zvykli sme počuť krik odtiaľ, aj včera bol a potom sme už len videli záchranku, ako tam ide," povedala suseda. 

Téme sa venuje reportérka TV JOJ Katarína Kováčiková, viac v Novinách o 19:30.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy