Oblačno
25°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Len 17-ročný mladík zaútočil na rodičov. Otca bodol skrutkovačom, starú mamu porezal nožom
Zdielať na

Len 17-ročný mladík zaútočil na rodičov. Otca bodol skrutkovačom, starú mamu porezal nožom

LIPTOVSKÝ TRNOVEC / Stále častejšie sa objavujú útoky detí na vlastných rodičov. Takýto prípad riešia aktuálne policajti z Liptovského Mikuláša. Sedemnásťročný chlapec pri útoku na rodičov bodol otca skrutkovačom do ruky. Starú mamu, ktorá ho prišla brániť, porezal nožom.

Po dramatických piatkových udalostiach skončil 17-ročný chlapec v cele policajného zaistenia. O jeho ďalšom osude v nedeľu hodinu a pol rozhodoval sudca okresného súdu v Liptovskom Mikuláši.

Mladík čelí obvineniu zo zločinu ublíženia na zdraví v štádiu pokusu a prečinu násilia proti skupine obyvateľov. Sudca rozhodol, že za jeho zbesilé vyčíňanie, na ktoré si údajne nepamätá, ho budú stíhať na slobode. Zo súdu odišiel Artur v sprievode sociálnej pracovníčky a hliadky, bol pokojný ako baránok. Podľa polície sa však v piatok popoludní, v rodičovskom dome v Liptovskom Trnovci správal úplne inak.

Útočil nožom a skrutkovačom

"V spálni bezdôvodne napadol svojho 41-ročného otca, ktorého chytil pod krk a začal škrtiť. Následne päsťami zaútočil aj na matku, ktorá prišla brániť útoku na manžela," uviedla policajná hovorkyňa Jana Balogová.

Bitka sa po chvíli presunula do chodby, v ktorej bodol svojho otca skrutkovačom do ruky. Z kuchyne si následne priniesol dva kuchynské nože a rozbehol sa proti ležiacemu mužovi. V ďalšom konaní mu zabránila stará mama, ktorá ho kovovou rúrou z vysávača udrela po rukách.

"Mladík bodol 64-ročnú starú mamu nožom nad ľavé ucho. Vyhrážal sa, že všetkých pozabíja," dodala policajná hovorkyňa.

Alkohol a problémy v rodine

Besnenie 17-ročného stredoškoláka pokračovalo. Počas toho, ako sa pokúšal dostať k otcovi, si porezal na sklenenej výplni dverí ruku. To ho ako tak ukľudnilo a vybehol von.

"Mladý muž utrpel bližšie neurčené poranenie hornej končatiny. Po príchode na miesto zdravotníckeho zásahu bola záchranármi poskytnutá bezodkladná zdravotnícka starostlivosť s následným transportom mladého muža do nemocnice v Liptovskom Mikuláši," uviedol hovorca Operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby Andrej Hirjak.

Jeho zranených príbuzných ošetrili jednorazovo. 17-ročný Artur nechcel svoje konanie pred našou kamerou komentovať. Rovnaký postoj zaujali aj jeho rodičia. Podľa susedov však v potýčke významnú úlohu zohral alkohol. Údajne sa to v tejto rodine nestalo po prvýkrát.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy