Zatiahnuté
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Chlapec (3) vypadol z 4. poschodia. Vykradol sa postele počas poobedného spánku
Zdielať na

Chlapec (3) vypadol z 4. poschodia. Vykradol sa postele počas poobedného spánku

NOVÉ ZÁMKY / V piatok popoludní vypadol z balkóna zo 4. poschodia 3-ročný chlapec. Poobede si ľahli spať s mamou. Chlapec sa zobudil a v tichosti sa vykradol z postele.

Mama uložila trojročného Adriána k popoludňajšiemu spánku a aj ona ľahla k nemu. Zobudili ju až ľudia, ktorí našli chlapča ležať na chodníku. Spadol z balkóna, ktorý je v 15 m výške. Muž, ktorý čakal pred vedľajšou budovou si po zlomku sekundy uvedomil, čo sa stalo a zvláštny zvuk si spojil s dieťaťom ležiacim na chodníku ihneď sa k nemu rozbehol, aby mu pomohol.

"To dieťa vlastne vypadlo z balkóna, začalo tam kričať, že bolí, bolí, bolí. Jediné, čo som mohol v tej situácii robiť, nahol som sa nad to dieťa a snažil som sa ho ukľudňovať po celý čas, kým neprišla sanitka," opisuje situáciu svedok.

Záchranári chlapca, ležiaceho na chodníku v tričku a plienke, odviezli do novozámockej nemocnice. Lekára zavolal ďalší okoloidúci muž.a ho snažil zadržať tým, že na neho kričal, aby nepreliezal ten balkón.

Adrián mal do škôlky nastúpiť až na budúci rok. Včera bol doma sám s mamou, kým jeho otec bol v práci. "Malý zaspal ako obvykle poobede, matka ho preniesla do postele, ľahla si k nemu, pozerala film, zaspala," opísal situáciu otec chlapca.

Chlapec sa zobudil, bez akéhokoľvek hluku si pritiahol krabicu k oknu, dostal sa cez pootvorené okno na balkón, kde boli natiahnuté šnúry na sušenie. "Okolnosti prípadu sú v štádiu vyšetrovania a bolo začaté trestné stíhanie vo veci prečinu ublíženia na zdraví," vyjadrila sa Božena Bruchterová, hovorkyňa KR PZ Nitra.

"Trojročný chlapec bol po páde z okna po prvotnom ošetrení prevezený záchrannou zdravotnou službou do nemocnice v Nových Zámkoch s vážnymi poraneniami viacerých častí tela. Sekundárne bol prevezený vrtuľníkom do DFN v Bratislave," vyjadril sa hovorca záchranárov, Jozef Minár. Chlapec je v umelom spánku.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy