Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
V prípade ornitológa (34), ktorého brutálne zavraždili psy, ukončili vyšetrovanie
Zdielať na

V prípade ornitológa (34), ktorého brutálne zavraždili psy, ukončili vyšetrovanie

MALACKY / V polovici januára otriasla verejnosťou brutálna smrť mladého ornitológa Petra zo Stupavy. Pri sčítavaní vtáctva pri Devínskom jazere na neho zaútočila svorka psov. Vyšetrovanie je v cieli, padla už totiž obžaloba.

Tragédia je o to väčšia, že len 34-ročného Petra doma čakala mladá tehotná manželka. A ich dieťatko svojho otca nikdy neuvidí. Zomrel v dôsledku vykrvácania z rán po uhryznutiach. Policajti okamžite konali a vyšetrovanie nabralo rýchly spád.

Do prípadu vstúpili znalci. Svorke psov za prítomnosti kukláčov odobrali vzorky. A už 10. februára vykonali eutanáziu šiestich psov. Následne policajti obvinili z prečinu usmrtenia ich majiteľa, 45 ročného Romana z Bratislavy.

"Tie psy tu nielen toho napadli, ale už kdekoho," povedala suseda ešte vo februári. 

Definitívny verdikt vo veci sa už blíži.

"Vyšetrovanie predmetnej trestnej veci bolo ukončené návrhom na podanie obžaloby," povedala policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková. 

Snahu obvineného Romana zmierniť si trest prokurátor ale stopol.

"Dňa 11.8.2017 dozorový prokurátor podal obžalobu na príslušný súd a neakceptoval podnet obvineného na začatie konania o dohode o vine a treste," vysvetlil hovorca krajskej prokuratúry Oliver Janíček. 

Vo veci tak bude definitívne konať súd. A ten bude teraz na ťahu, kedy vytýči prvé hlavné pojednávanie. V prípade preukázania viny hrozí majiteľovi psov väzenie na dva až päť rokov. Polícia ale stále upozorňuje na to, aby si ľudia na psy dávali pozor.

"Podľa ustanovenia zákona, ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov, za psa vždy zodpovedá držiteľ psa alebo osoba, ktorá psa vedie alebo nad psom vykonáva dohľad," upozorňuje Miháliková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy