Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Českú diaľnicu zablokoval kamión, zhorel do tla
Zdielať na

Českú diaľnicu zablokoval kamión, zhorel do tla

OSTŘEDOK / Diaľnica D1 je na českom Benešovsku obmedzená na 36. kilometri. Úsek diaľnice uzavrel v oboch smeroch požiar kamiónu, na mieste sa tvoria dlhé kolóny. Vodiči by v smere na Prahu mali schádzať už na 56. kilometri pri Souticiach. Ostatné výjazdy sú uzavreté, v smere na Brno už na 29. alebo 34. kilometri.

Požiar vznikol okolo siedmej hodiny v smere na Prahu. "V súčasnej dobe je D1 neprejazdná pre zásah zložiek integorvaného záchranného systému," povedal ČTK benešovský policajný hovorca Zdeněk Chalupa.

V niekoľkokilometrovej kolóne stojí aj Matej z Bratislavy. "Ja stojím v kolóne od 7:15. Práve nám hlásili, že diaľnica by sa mala uvoľniť až okolo jednej hodiny. Cestujem do Prahy. Vieme len toľko, že kdesi vpredu horel kamión a uzatvorili nielen náš smer aj opačný," uviedol Matej.

"Posledný voľný zjazd je okolo 51. až 66. kilometra, ja som na 39. kilometri. Stojíme, debatíme. Snažíme sa, všetci, čo sme tu ostali, piť málo kávy a energy drinkov, nie sú tu totiž nikde záchody. A ak musíte, je to dosť komplikované. Sám som sa o tom presvedčil," dodáva.

Oheň, ktorý pohltil väčšinu vozu, už je pod kontrolou. Podľa hovorcu stredočeských hasičov Jaroslava Gabriela pokračuje dohasovanie. "Vznikla aj netesnosť alebo sa pretrhla palivová nádrž. Na diaľnici sa rozliala nafta, ktorá horela," uviedol Gabriel. Nafta sa dostala aj do oboch smerov diaľnice.

Maďarský kamión prevážal melóny, časť nákladov sa vysypala. Odstraňovanie následkov v smere na Prahu potrvá zrejme niekoľko hodín.

Fotografiu zverejnil český spravodajský portál iDnes.cz.

iDnes.cz

Súvisiace články

Najčítanejšie správy