Oblačno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Obrovský požiar domu. Rodinám zhorelo úplne všetko
Zdielať na

Obrovský požiar domu. Rodinám zhorelo úplne všetko

BRZOTÍN / Elektronika, školské potreby aj osobné veci. Tri rodiny z Brzotína (okres Rožňava) prišli počas rozsiahleho požiaru o všetko. Pomoc v podobe nového bývania teraz žiadajú od štátu aj samosprávy.

Oheň sa po dome začal šíriť z prístavby. Tesne pred požiarom sa tu hrali aj deti. Jeho príčinou bol zrejme elektrický skrat. "Predpokladá sa, že požiar vznikol následkom poruchy v elektroinštalácii," uviedol zisťovateľ príčin požiaru Florián Albert.

Plamene pohltili celú strechu aj dv prístavby, kde žilo približne 30 ľudí. Tam zhorelo všetko, čo mali. "Dokonca tam mali aj malú mačku, ešte aj tá im zhorela," uviedla obyvateľka domu.

Pre husté zadymenie museli hasiči zasahovať v dýchacích prístrojoch. Rozobrali aj časť strechy, ktorú požiar poškodil. "Miestom požiaru bola drevená prístavba, z ktorej sa požiar rozšíril na strešnú konštrukciu," dodal Albert.

Postihnuté rodiny teraz podľa informácií TV JOJ žiadajú pomoc od samosprávy. Tvrdia, že okrem starostu obce sa nemajú na koho obrátiť. "Pán starosta by teraz mal dať výpomoc aj ľuďom aj jedlo deťom," hovorí jedna z obyvateliek domu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy