Oblačno
24°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Záchranári išli na pomoc mužovi, ten na nich zaútočil. Jedného uhryzol do nohy
Zdielať na

Záchranári išli na pomoc mužovi, ten na nich zaútočil. Jedného uhryzol do nohy

JALOVEC / Záchranári chcú pomáhať, no sami sa často stanú terčom útoku. Svoje o tom vie aj posádka rýchlej lekárskej pomoci, ktorá v noci zasahovala neďaleko Liptovského Mikuláša. Agresívny muž pod vplyvom alkoholu záchranárovi poranil sánku a policajta uhryzol do stehna.

Bolo krátko pred 22. hodinou, keď 58-ročný Miloš vyšiel z krčmy, prešiel niekoľko metrov a spadol na zem, pričom si rozbil hlavu. Rana mu krvácala a tak svedkovia privolali záchranárov. Muž bol zjavne pod vplyvom alkoholu. S lekárom, ktorý ho prišiel ošetriť, odmietal spolupracovať. Bol vulgárny, do záchranárov kopal a udieral ich päsťami.

"Záchranári boli privolaní k mužovi s tržnými ranami na hlave. Ten následne napadol priamo v sanitke nášho záchranára, ktorý skončil s poranením sánky v nemocnici," povedala Jana Galera, hovorkyňa skupiny FALCK. V takýchto prípadoch je bežné, že si záchranári privolajú na pomoc policajnú hliadku. Včerajšok nebol výnimkou. Agresívny pacient, ktorý mal v dychu takmer 2 promile alkoholu, sa však pustil aj do dvojice príslušníkov pohotovostnej motorizovanej jednotky.

"V sanitke zaútočil aj na samotných policajtov, jedného z nich pohrýzol do pravého stehna. Zranenie policajta si vyžiadalo jednorázové ošetrenie," vyjadrila sa Jana Balogová, hovorkyňa KR PZ Žilina. Policajti muža upokojili až použitím donucovacích prostriedkov. V nemocnici mu ošetrili poranenú hlavu, noc strávil v cele policajného zaistenia. S podobnými agresívnymi opitými pacientmi, sa záchranári stretávajú pomerne často. Vyšetrovateľ už obvinil 58-ročného muža z útoku na verejného činiteľa.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy